Hogyan fejezd ki, hogy szereted?
2017-01-20  /  Szerző:   /   Egyéb, Szerelem Nem tanítják, mégis ösztönösen megtanulod, hogyan fejezd ki mások felé a szeretetedet. A szeretet nyelvét elsősorban a családban sajátítja el az ember, ami később egy jó párkapcsolat kialakításához is elengedhetetlen.

A következőkben felsorolunk ötféle jelzésrendszert, amivel könnyen ki tudod fejezni az érzelmeidet az imádott férfi iránt. Kíváncsi vagy, melyek ezek? Íme:

  1. Elismerő szavak - ha valakit szeretsz, akkor még a hibáit is szereted. Rajongasz érte, imádod a gesztusait, a nevetését, az ölelését. Amikor elismerésedet ki is fejezed, azzal a szeretet egyik nyelvén szólsz a kedvesedhez.


  1. Egymásra fordított idő – ha bármikor végig tudod hallgatni, ha foglalkoztatja valami, vagy egy arcrezdüléséből tudod, hogy mit él át, ha együtt vagytok és semmi más nem vonja el a figyelmedet, akkor te jól „beszélsz” ezen a nyelven is.


  1. Meglepetés - örömet okozni neki mindig, minden pillanatban – mi más foroghatna a fejében egy fülig szerelmes párnak. Apró ajándékok, kedveskedések, minden, amitől felragyoghat a másik arca.


  1. Önzetlenség - ha azt érzed, hogy minden csak a másik körül forog, és ez így van jól, akkor te már tudod, miről szól ez. Amikor fontosabb lesz a másik, mint saját magad, akkor megtapasztalod az igazi szerelmet.


  1. Testi érintés - elég egyetlen ölelés, hogy kifejezd, mit érzel valaki iránt. Elég, ha egy nehéz helyzetben megszorítod a kedvesed kezét, és máris bátrabbnak érzi magát.


Előfordul, hogy egy kapcsolat legelején még óvatos vagy. Nem halmozod el a párodat a dicséreteiddel, nem öleled őt mindig „úgy”, mert azt érzed, ezáltal annyira közel kerülnél hozzá, hogy sebezhetővé, érzelmileg függővé válhatnál. Ezzel pedig nagyobb teret engedhetsz a csalódásnak is. De gondolj arra is, hogy ha nem utasítod el a lehetőségét, akkor a legcsodálatosabb élmény lehet bátorságodért a jutalom. Érdemes mind az ötféleképpen kifejezned, mit érzel a párod iránt. Ha neki még döcögősebben megy egyik-másik, vezesd rá őt is ezek fontosságára!