Mi kell a szőke hajnak?
2022-10-16  /  Szerző:   /   Egyéb, Tudtad-e?

A szőke haj különleges gondozást igényel annak érdekében, hogy egészséges maradjon, illetve selymesen csillogjon. Alábbiakban eláruljuk, hogy ehhez pontosan milyen ápolásra van szüksége.

Teljesen érthető, hogy a szőke hajért olyan sokan rajonganak, hiszen rendkívül ritka: mindössze az emberek 2 százaléka természetes szőke, a többiek mesterséges festékekhez nyúlnak, hogy elérjék a vágyott ragyogó színt. Tincseink azonban megfelelő gondozás nélkül töredezettek és szárazak lesznek. Annak érdekében, hogy ez ne következzen be, mindössze az alábbi 6 tippet kell megfogadnunk.

 

Sampon

Annak érdekében, hogy szépen csillogjon a szőke hajunk, olyan speciális termékeket kell használnunk, melyek ilyen színű hajra lettek kifejlesztve, ugyanis ezekben speciális színpigmentek találhatók. Hideg szőke esetén lilás vagy ezüstösek ezek a színpigmentek, míg meleg szőke esetén aranyszínűek. Ezek a pigmentek azonban nem beszínezik a tincseinket, hanem mindössze körbeölelik a hajszálakat, így azok selymesen csillognak.

Hamvasító sampon

Rengeteg festett szőkének sárgásan fénylik a haja, ami igencsak bosszantó. Ez ellen a hamvasító samponok hatékonyan fellépnek. Ezekben a készítményekben olyan ezüstös vagy lilás pigmentek találhatóak, melyek idővel semlegesítik a sárgás beütést. Ehhez azonban rendszeresen kell ezeket a termékeket használnunk, ugyanis csak így érhetjük el a kívánt eredményt.

Frissen festett haj? Kerüljük a klóros vizet!

Ki gondolná, hogy a frissen festett hajat nem érheti klóros víz?! Pedig így van, ugyanis a vízben található klór reakcióba lép a szőkített hajban található fémsóval, aminek következtében bezöldül a hajunk, méghozzá tartósan.

Csak óvatosan a világosító spray-kkel

A különféle világosító spray-k azt ígérik, hogy olyan lesz tőlük a hajunk, mintha a nap szívta volna ki. Ezekben azonban olyan anyagok találhatóak, melyek tartósan kifehérítik a hajszálainkat. Azt azonban nem tudjuk szabályozni, hogy ebből az anyagból mennyi raktározódik el a tincseinkben, ami a következő festés során negatív hatással lehet a végeredményre.

Vegyük figyelembe a bőrünk tónusát

Leginkább az olyan hideg árnyalatok, mint a platina- vagy a hamuszőke rendkívül trendik, de ezek esetén fokozottan kell arra figyelnünk, hogy jól mutassanak a bőrünk tónusával. Ellenkező esetben sápadtak leszünk, így fáradtnak és betegnek fogunk látszani. Ezek az árnyalatok az enyhén rózsaszínes arcbőrű, kék vagy zöld szemű személyeknek állnak jól. A sárgásabb bőrszínnel rendelkezők inkább egy melegebb szőke árnyalatot válasszanak.

Selymes csillogás

A festett haj annyira igénybevett, hogy gyengéd ápolásra van szüksége. Ehhez a legjobban olyan samponok felelnek meg, melyek csak picit habzanak, mellette viszont hidratálják a tincseinket. Az ilyen gyengéd ápolásra hetente egyszer van szüksége a hajunknak, hogy a hajszálak apróbb sérüléseit is ellássuk.