Mézeskalácsos gofri pillekönnyű tésztával
Ünnepi illatú, puha és könnyű, igazi kényeztetés ez a gofri-változat, ami mézzel és mézeskalácsos fűszerkeverékkel készül. Tökéletes uzsonnára vagy lazázós, kuckózós reggelekre, nagyon egyszerű, és pihentetés nélkül süthető.
A legegyszerűbb gofri is pikk-pakk karácsonyi hangulatba hozható egy kis mézzel és illatos fűszerekkel, ebbe például cukor nem kerül, elég édességet ad neki a méz. Felvert tojáshabbal készül, így légiesen könnyű, a benne lévő vajtól pedig finom puha a tésztája, és a sütésnél sem kell kikenni, olajozni a gofrisütőt.
Ha egy jó kis forró csokit készítünk hozzá, akkor magában is tökéletes, de készíthetünk hozzá egy kis tejszínhabot vagy csokiszószt is, ha uzsonnára, desszertnek készítjük - isteni finom, és igazán ünnepi hangulatú!
Mézeskalácsos gofri
Hozzávalók:
2 nagyobb tojás
5 evőkanál méz
1 dl tej
4 dkg olvasztott vaj
20 dkg liszt
1 teáskanál sütőpor
1 teáskanál mézeskalács-fűszerkeverék
csipet só
Elkészítés:
1. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét egy csipet sóval közepesen kemény habbá verjük. A mézet a tojássárgákhoz adjuk, és simára, kissé habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tejet és az olvasztott vajat is, ezzel is elkeverjük. A száraz alapanyagokat - a lisztet, a fűszert és a sütőport elvegyítjük, és a tojásos keverékkel egy spatulával összedolgozzuk. A tojáshab harmadával fellazítjuk a tésztát, majd a maradékot is hozzáadva finoman összeforgatjuk.
2. A gofrisütőt felforrósítjuk, és kikenés nélkül megtöltjük tésztával, kanállal elegyengetjük, és 3-4 perc alatt megsütjük. Egy jó forró csoki mellé önmagában is finom, de tálalhatjuk tejszínhabbal is...
Forrás: Cookta