Mert adni jó! A segítségnyújtás és adományozás hatásai.
2021-06-19  /  Szerző:   /   Egyéb, Ajánló
A társadalmi segítségnyújtás nem csak szükséges, de hasznos is. Sokan megfeledkeznek a hétköznapi teendők közepette a jótékonykodásról, pedig ez nem csak a legeredményesebb formája a segítségnyújtásnak, de ránk pozitív hatásai vannak. Egyes kimutatások szerint, aki rendszeresen nyújt segítséget valamilyen formában, sokkal könnyebben boldogul a hétköznapi nehézségekkel, sikeresebb a munkában, sőt még a magánéletre gyakorolt pozitív hatása is igazolt. 

 
Ugyanez a hatás mutatható ki az ellenkező oldalról azoknál az embereknél, akik határozottan elutasítanak minden segítségnyújtást. Az elutasító magatartás hosszú távon berögzül és kialakul egy befelé forduló zárkózott személyiség. Ez a gondolkodásmód negatívan hat a társasági életre, gyakrabban alakul ki depresszió. Ez nem csak az egészségre és a hétköznapi életünk minőségére veszélyes, de elmulasztunk egy nagyon fontos dolgot. Jót tenni, segíteni, támogatni azokat, akik rászorulnak.


A döntés mindig a miénk! Mindenki egyénileg eldöntheti, hogy úgy indítja a napját, hogy tesz valami jót, ezzel egyszerre pozitív hatást gyakorol környezetére és a saját személyiségét is építi, vagy elfordítja a fejét egy űrt hagyva maga mögött egyszerűen továbblép és befelé fordulva, kizárva a külvilágot. Mindkét út vezet valahová.

 
Ha úgy döntöttél, hogy te is szívesen tennél valami jót, akkor figyelmedbe ajánljuk a Vörösszív Alapítvány adománygyűjtő akcióját, mellyel a gyermekétkeztetést és a halmozottan hátrányos helyzetű családokat támogathatod. Az idei adománygyűjtési akcióikról, kitűzött céljaikról a Vörösszív Alapítványt kérdeztük:
 
Alapítványunk célja többrétű, de alapvetően egy szociális jellegű családsegítő non-profit szervezet vagyunk. Idén nagyobb hangsúlyt fektetünk a gyermekétkeztetésre és a halmozottan hátrányos helyzetű családok megsegítésére. A KSH adatai szerint jelenleg Magyarországon a 7 évesnél fiatalabb gyermekek 42%-a él a szegénységi küszöb alatt, illetve 40-50 ezerre tehető azoknak a gyerekeknek a száma, akik szó szerint éheznek. Meggyőződésünk, hogy ezt haladéktalanul orvosolni kell, ezekért a gyermekekért, családokért dolgozunk minden nap.
 
Aktuális adománygyűjtő akciónk keretein belül magánszemélyek és cégek támogatására is számítunk. Az adományozni szándékozók ezt többféleképpen is megtehetik. Pénzadományt közvetlenül is el lehet helyezni bankszámlánkon egy egyszerű átutalással, illetve szívesen állunk rendelkezésére azoknak is, akik ezt személyesen szeretnék megtenni. Az alapitvany@vorossziv.hu e-mailcím bárki számára elérhető. Ide üzenve lehet információt kérni, egyeztetni. A pénzadományok elengedhetetlenek a mindennapi munkánkhoz, ami maga a segítségnyújtás.


Nagyon népszerű támogatási forma a tárgyi adomány. Ezt a támogatási formát főleg cégek, de gyakran magánszemélyek is használják. A tárgyi adomány lehet tartós élelmiszer, ruházat, sporteszköz, okoseszköz, vagy bármilyen jellegű feleslegessé vált, vagy nélkülözhető árukészlet, stb. Alapítványunknak lehetősége van azokat a tárgyi adományokat értékesíteni, amiket a célunknak megfelelően nem tudunk kiosztani. Ezzel újabb anyagi forráshoz jutunk, vagyis semmi sem megy kárba, minden felajánlást szívesen fogadunk.
 
Biztatunk mindenkit, hogy bátran adományozzon, mert adni jó!
Segítsünk együtt!
 
Elérhetőségek:
 
Vörösszív Alapítvány
Adószám: 19301976-1-13.
Számlaszám:16200230-10037737-00000000.