Mentes puncsszelet
2025-08-22  /  Szerző:   /   Egyéb, Rúzs

Hozzávalók kb. 24 szelethez

A piskótához:

-12 tojás

-8 ek. cukor

-25 dkg gluténmentes süteményliszt

-1 csomag sütőpor

A töltelékhez:

-1 ek. cukrozatlan kakaópor

-2 ek. barna rum

-3 ek. porcukor

-3 ek. sárgabaracklekvár

-kb. 1 dl laktózmentes tej

A mázhoz:

-20 dkg porcukor

-1 ek. rum

-1 tk. vaníliapaszta

-kb. 1 dl meggylé

-piros ételfesték

Elkészítés:

A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. A piskótához a tojások fehérjét habbá verjük. A sárgáját habosra keverjük a cukorral, hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, jól átkeverjük, majd kevés vízzel lazítjuk. Óvatosan hozzáforgatjuk a tojáshabot.

A masszát két, 25x35 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsiben egyenletesen eloszljuk, és a sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük. Hűlni hagyjuk, majd az egyiket 2 lapra vágjuk, a másikat felaprítjuk.

A töltelék hozzávalóit összedolgozzuk a felaprított piskótával. Tejből annyit tegyünk hozzá, hogy ne legyen túl folyós. A piskótalapok vágott felét megkenjük a töltelékkel, egymásra borítjuk, kicsit összenyomjuk, és 1 éjszakára a hűtőbe tesszük.

Másnap a máz hozzávalóiból kenhető, de nem nagyon folyós bevonatot készítünk, elkenjük a sütemény tetején és hagyjuk megszáradni, utána szeleteljük.

Munka: kb. 45 perc

Fogyasztható: kb. másnap