Mentes puncsszelet
Hozzávalók kb. 24 szelethez
A piskótához:
-12 tojás
-8 ek. cukor
-25 dkg gluténmentes süteményliszt
-1 csomag sütőpor
A töltelékhez:
-1 ek. cukrozatlan kakaópor
-2 ek. barna rum
-3 ek. porcukor
-3 ek. sárgabaracklekvár
-kb. 1 dl laktózmentes tej
A mázhoz:
-20 dkg porcukor
-1 ek. rum
-1 tk. vaníliapaszta
-kb. 1 dl meggylé
-piros ételfesték
Elkészítés:
A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. A piskótához a tojások fehérjét habbá verjük. A sárgáját habosra keverjük a cukorral, hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, jól átkeverjük, majd kevés vízzel lazítjuk. Óvatosan hozzáforgatjuk a tojáshabot.
A masszát két, 25x35 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsiben egyenletesen eloszljuk, és a sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük. Hűlni hagyjuk, majd az egyiket 2 lapra vágjuk, a másikat felaprítjuk.
A töltelék hozzávalóit összedolgozzuk a felaprított piskótával. Tejből annyit tegyünk hozzá, hogy ne legyen túl folyós. A piskótalapok vágott felét megkenjük a töltelékkel, egymásra borítjuk, kicsit összenyomjuk, és 1 éjszakára a hűtőbe tesszük.
Másnap a máz hozzávalóiból kenhető, de nem nagyon folyós bevonatot készítünk, elkenjük a sütemény tetején és hagyjuk megszáradni, utána szeleteljük.
Munka: kb. 45 perc
Fogyasztható: kb. másnap