Mentakrémes csokis tallérok
Hozzávalók kb. 20 darabhoz:
-20 dkg liszt
-10 dkg holland kakaópor
-1 mk. szódabikarbóna
-15 dkg vaj
-15 dkg barnacukor
-10 dkg cukor
-1 tojás + 1 tojássárgája
-3 ek csokidarab
A krémhez:
-20 dkg porcukor
-1 ek. mentaszirup
A mázhoz:
-1/2 dl tejszín
-5 dkg csokoládé
Elkészítés:
A sütőt 180 C-fokra előmelegítjük. Sütőlemezt kibélelünk sütőpapírral. A tésztához a lisztet összeforgatjuk a kakaóporral, majd hozzáadjuk a szódabikarbónát és egy csipet sót. A vajat habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a tojásokat és alaposan összeforgatjuk. A lisztes keverékhez adjuk a vajas masszát, majd az egészet összedolgozzuk.
A tésztából diónyi gombócokat formázunk, amiket a sütőlapra sorakoztatunk egymástól távolabb. A gombócok tetejét enyhén lenyomjuk, majd a sütőben 10-12 perc alatt megsütjük. Kivesszük, hagyjuk a kekszeket kihűlni.
A krémhez a porcukrot összekeverjük a mentasziruppal, sűrűn folyó állagot kell kapjunk. A kekszekre kenjük, és hagyjuk megszáradni.
A mázhoz a tejszínt felmelegítjük, majd beletördeljük a csokoládét. Ha felolvadt, simára keverjük, a kekszekre locsoljuk: megvárjuk, amíg megdermed.
Munka: kb. 1 óra
Fogyasztható: kb. 2 óra múlva
1 darab: 195 kcal