Mentakrémes csokis tallérok
2024-12-03  /  Szerző:   /   Egyéb, Rúzs

Hozzávalók kb. 20 darabhoz:

-20 dkg liszt

-10 dkg holland kakaópor

-1 mk. szódabikarbóna

-15 dkg vaj

-15 dkg barnacukor

-10 dkg cukor

-1 tojás + 1 tojássárgája

-3 ek csokidarab

A krémhez:

-20 dkg porcukor

-1 ek. mentaszirup

A mázhoz:

-1/2 dl tejszín

-5 dkg csokoládé

Elkészítés:

A sütőt 180 C-fokra előmelegítjük. Sütőlemezt kibélelünk sütőpapírral. A tésztához a lisztet összeforgatjuk a kakaóporral, majd hozzáadjuk a szódabikarbónát és egy csipet sót. A vajat habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a tojásokat és alaposan összeforgatjuk. A lisztes keverékhez adjuk a vajas masszát, majd az egészet összedolgozzuk.

A tésztából diónyi gombócokat formázunk, amiket a sütőlapra sorakoztatunk egymástól távolabb. A gombócok tetejét enyhén lenyomjuk, majd a sütőben 10-12 perc alatt megsütjük. Kivesszük, hagyjuk a kekszeket kihűlni.

A krémhez a porcukrot összekeverjük a mentasziruppal, sűrűn folyó állagot kell kapjunk. A kekszekre kenjük, és hagyjuk megszáradni.

A mázhoz a tejszínt felmelegítjük, majd beletördeljük a csokoládét. Ha felolvadt, simára keverjük, a kekszekre locsoljuk: megvárjuk, amíg megdermed.

Munka: kb. 1 óra

Fogyasztható: kb. 2 óra múlva

1 darab: 195 kcal