Mennyibe kerül egy műlencse műtét?
2023-10-24  /  Szerző:   /   Ajánló

Tudtad, hogy a látásromlás nem csak szemüveggel korrigálható? Ha tartós megoldásra vágysz, érdemes a műlencse műtétet is fontolóra venned, hiszen ezután a szemészeti beavatkozás után garantáltan nem lesz szükséged többé a szemüvegre!

 

A műlencse műtét

A műlencse beültetés lehetőségét sokan még ma sem ismerik, pedig számos olyan esetben segít, ahol az egyéb szemészeti eljárások már nem járnak sikerrel. Az olyan extrém magas dioptria esetében, ahol a lézeres szemműtétet a szemész nem javasolja a műlencse beültetés visszaadhatja az éleslátást. Ugyanígy az öregedéssel együtt járó látásromlás esetében is megoldást nyújt a látásjavításban. Az idő előrehaladtával ahogy a test öregszik, úgy a szemlencse is veszt a rugalmasságából, a látásromlás előbb-utóbb bekövetkezik. Az öregedésből fakadó látásromlás javítása után a páciensnek sem közelre, sem távolra nem lesz szüksége már a szemüvegére. A szürkehályoggal küzdőknek is megoldást nyújtanak a műlencsék, ugyanis ez a kezelés visszaadja a kontúrok és a színek tökéletes érzékelését.

 

Mennyibe kerül?

A szemünk az egyik legfontosabb érzékszervünk, általa érzékeljük a körülöttünk lévő világot, így amikor a szemünk egészségéről van szó, valószínűleg nem sokat gondolkozunk, a legjobb ellátást szeretnénk kapni és ezért hajlandóak is vagyunk fizetni. A műlencse beültetés azonban anyagilag is egy nagyon jól tervezhető beavatkozás, mivel a lencsék mindenkinek személyre szabva készülnek, így már a vizsgálatok során, a szakorvosi konzultációk alatt látja majd a páciens, hogy milyen lencsére lesz neki szüksége és az mennyibe fog neki majd kerülni.

 

Aktuális műlencse műtét árak

Ha még a szemészeti vizsgálatok előtt szeretnénk tájékozódni az árakról, érdemes a neten körülnézni, ismerősinket megkérdezni. Az aktuális műlencse műtét árakról Dr. Szabó Antal weboldalán is tájékozódhatsz bővebben.

A teljes szemészeti ellátásba beletartoznak a műtétet megelőző vizsgálatok és a szakorvosi konzultációk, ahol részletesen tájékoztatnak a műtét menetéről, az esetlegesen fellépő komplikációkról, illetve a műtét utáni teendőkről. Mivel a lencsék mindenkinél személyre szabottan készülnek, így az áruk is attól függ, hogy milyen látásproblémát kezelnek vele.

Ha valaki sem közelre, sem távolra nem lát már jól és viszonylag sokat ül számítógép előtt, akkor a trifokális lencse nyújthat neki megoldást. A trifokális lencse beültetése után a páciensek többségének soha többé nem lesz szüksége szemüvegre. Nem így a nyújtott fókuszú lencséknél, amelyek a középtávú és távoli látásromlást tudják javítani. A mindennapi tevékenységeket a beavatkozás során lehet majd szemüveg nélkül végezni, de az olvasáshoz továbbra is fel kell tenni majd a szemüveget. A nyújtott fókuszú lencsék nagyobb kényelmet nyújtanak, mint az egyfókuszú lencsék, amelyek szintén a távoli látásromlásban nyújtanak segítséget.

Attól függően, hogy milyen látásromláson kell segíteni a nyújtott fókuszú monofokális és a trifocális műlencse beültetésnél körülbelül ötszázezer forinttal kell kalkulálnunk egy-egy szem esetében, míg az egyfókuszú műlencséknél körülbelül kétszázötven-kétszázhatvanezer forinttal.

Érdemes rászánni az időt és körülnézni az ajánlatok között, különösen ilyenkor ősszel, amikor is a látásjavítást kiemelt témakánt kezeli az egészségügy és számos szemészeti központ akciós ajánlatokkal, egészségmegőrző csomagokkal várja az érdeklődőket.