Mennyi idő alatt teszed túl magad egy szakításon? Egy friss kutatásból kiderült!
2017-05-11  /  Szerző:   /   Egyéb, Párkapcsolat Elhatároztátok, hogy szakítotok. Mindegy, hogy ki kezdeményezte, a szakítás mindkettőtöket megviseli, még ha nem is ugyanolyan mértékben. Lehet, hogy korábban már átvészeltél egy szakítást és tudod már, hogy az idő minden sebet begyógyít. De mindezek ellenére, kíváncsi vagy arra, mennyi idő kell ahhoz, hogy végleg túltedd magad egy szakításon?

Egy friss kutatás szerint, a szakítás pillanata és a lelki felépülés között átlagosan három hónap telik el, vagy pontosabban tizenegy hét. A párkapcsolatok többsége nagyon különbözik egymástól, a szakítások viszont nagyon egyformák, vagy legalábbis a szakítás utáni időszak nagyon egyforma, amikor nincs kedved enni, vagy épp ellenkezőleg, bánatodban túl sokat eszel, vagy képes vagy pár napig is pizsamában, otthon gubbasztani, és eszed ágában sincs kimozdulni otthonról, még akkor sem, ha a barátaid folyton hívogatnak.

Szakítás után csak azt szeretnéd, hogy behunyd a szemed és tizenegy hét múlva ébredj majd fel, amikor újból magabiztos lehetsz? A legokosabb dolog, amit ilyen esetben tehetsz az, hogy tanulj a múlt hibáiból és próbáld meg nem újra elkövetni őket. Szakítottatok? Sebaj! Gondolj arra, hogy ez egy új lehetőség az élettől arra, hogy valami jobbat, újat kezdj az életeddel.

Egyesek azt mondják, hogy szakítás után minimum egy hónap, rosszabb esetben pedig akár több évnek is el kell telnie ahhoz, hogy egy ember teljesen helyrejöjjön érzelmileg. Sokan azon a véleményen vannak, hogy egy szakítás kiheverése legalább fele annyi időbe telik, mint amilyen hosszú volt a párkapcsolat időszaka.

Mindezeken felül, a kutatók megvizsgálták ezt a témát és arra a következtetésre jutottak, hogy tizenegy hét bizony bőven elegendő idő arra, hogy kiheverjünk egy szakítást. A kutatók 155 szakítás után lévő felnőtt ember lelki állapotát elemezték, és azt vették észre, hogy tizenegy hét után az emberek lelkiállapota és az élet dolgaihoz való hozzáállása pozitív irányba változott. Ez az az idő, amikor az emberek ráeszmélnek arra, hogy nem érdemes egy elveszített dolog, személy után siránkozni, és ideje, hogy helyreállítsák a saját életüket, sőt jobbá tegyék azt, mint amilyen korábban volt.