Meghannek és Harrynek hamarosan vissza kell térniük Angliába
2020-02-23  /  Szerző:   /   Egyéb, Párkapcsolat

A Daily Mail napilap közölte a pontos menetrendet: kiderült, hogy Harry és Meghan mikor képviselik utoljára a királyi családot. Harryék március 31-én hivatalosan is visszalépnek brit királyi család magas rangú tagjaiként ellátott hivatalos funkcióiktól, április elsejétől pedig „civil” életet élnek majd, legalábbis amennyire ez náluk lehetséges.

 

Mint ismert, Harry és Meghan, vagyis Sussex hercege és hercegnője a múlt hónapban jelentették be, hogy visszavonulnak a brit királyi családtól, pénzügyileg függetlenné kívánnak válni, és ezentúl idejük nagy részét Kanadában töltik. Hamarosan azonban vissza kell utazniuk az Egyesült Királyságba, hogy az utolsó hivatalos feladataikat ellássák.

Itt láthatják még őket a királyi család tagjaiként a hivatalos programjuk szerint:

Február 28-án Harry részt vesz az Invictus Games nevű rendezvényen, amely programot ő maga álmodta és valósította meg a veterán sportolók számára

Március 5-én Meghannal együtt jelenésük van az Endeavour Fund-gálán

Március 6-án Harrynek Silverstone-ban kell megjelennie

Március 7-én Meghannal a Mountbatten zenei fesztiválon vesznek részt

Március 8-án a nemzetközi nőnapi ünnepségen Meghannak kell megjelennie

Az utolsó feladatuk március 9-én lesz, a Westminster apátságba látogatnak majd el a Nemzetközösség napjára, ahol a királyi család többi tagja is jelen lesz

Április 1-jétől hivatalosan is életbe lép a Megxit, nincs több kötelezettségük a királyi család tagjaiként

II. Erzsébet királynő meg akarja tiltani Harry hercegnek és feleségének, Meghan hercegnőnek, hogy a „Royal”, vagyis a „királyi” szót márkanévként használják. Tegnap bejelentették, hogy a továbbiakban közpénzellátmányban nem részesülnek, és Harry nagymamáját, II. Erzsébet királynőt sem képviselhetik a továbbiakban hivatalos fórumokon.

A hírek szerint királynőnek nem tetszik, hogy Harry és felesége kereskedelmi márkanevet gyártana a „Royal” jelzőből, miközben a királyi család hivatalos tevékenységében nem vesznek részt.

A beszámolók szerint a királynő és több magas rangú udvari illetékes „hosszas és bonyolult” egyeztetések során arra az álláspontra jutott, hogy nem tartható fenn a „Royal” szó használata Harry és Meghan – immáron magánjellegű – tevékenysége során. A Mail úgy tudja, Harry és Meghan már elfogadták, hogy a jövőben a Sussex Royal márkanevet nem használhatják. Ez komoly fejfájást okoz a hercegi házaspárnak, hiszen kezdhetik elölről számos kezdeményezésük bejegyeztetési procedúráját.

Persze, nem tűnik nagy dolognak, de így nem sokszor láthattuk a Harryt. Hétköznapi emberek módjára megy be a gyorsétterembe, hogy megvegye az ételt Vancouverben. Ez már nem királyi életmód :).

Forrás: Blikk