Meggyes túrószelet
Hozzávalók 12 szelethez
-15 dkg meggy
-5 dkg csokoládé
-10 dkg margarin + a formához
-20 dkg cukor
-1 csomag vaníliás cukor
-4 tojás
-12,5 dkg liszt
-2 ek cukrozatlan kakaópor
-1 csomag sütőpor
-2 ek. tej
-1 csomag vaníliás pudingpor
-50 dkg túró
Elkészítés:
A meggyet megmossuk, kimagozzuk. A kakaós tésztához a csokoládét apróra vágjuk. A margarint felhabosítjuk a cukorral, majd hozzákeverjük a lisztet, a csokoládét a kakaóport, a sütőport, egy csipet sót és két tojást.
Egy hosszúkás tégla alakú formát (kb. 30 cm) kikenünk margarinnal és kilisztezünk. A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. A kakaós masszát a forma aljába kenjük, és rászórjuk a meggyet.
A tejet, a pudingport, a laktózmentes túrót és a vaníliás cukrot a maradék két tojással simára keverjük, és a lekvárra simítjuk. Betesszük a sütőbe, és 40 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy valóban átsült-e.
A formában hagyjuk kihűlni, majd kiborítjuk a formából, és szeletekre vágva tálaljuk.
Munka: kb. 45 perc
Fogyasztható: kb. 2 óra múlva