Marinált lazac avokádósalátával
2025-11-15  /  Szerző:   /   Egyéb, Rúzs

Hozzávalók 4 személyre:

-40 dkg friss lazacfilé

-1 cs. kapor

-1 kg durva só

-50 dkg cukor

-3 avokádó

-40 dkg friss kevert saláta

-olívaolaj

Elkészítés:

A lazacot, ha kell, kiszálkázzuk, megmossuk, leszárítjuk. A kaprot leöblítjük, finomra vágjuk. Összekeverjük a durva sót a cukorral, a felét egy tálba szórjuk, belefektetjük a halat, megszórjuk a kaporral, hogy teljesen fedje be. Majd rászórjuk a maradék cukros sót, hogy az is mindenhol elfedje. A tálat letakarjuk, és a lazacot kb. 16 órára a hűtőbe tesszük.

Felhasználáskor az avokádót megmossuk, kimagozzuk, meghámozzuk, húsát vékony cikkekre vágjuk, és összekeverjük a friss salátával.

A lazacot kivesszük a pácból és lemossuk róla a sót. Éles késsel vékony szeletekre vágjunk. A salátát tányérokra adagoljuk, rátesszük a halat, megcsurgatjuk olívaolajjal és tálaljuk. Friss bagettet kínálhatunk hozzá.

Munka: kb. 30 perc

Fogyasztható: másnap