Marinált lazac avokádósalátával
Hozzávalók 4 személyre:
-40 dkg friss lazacfilé
-1 cs. kapor
-1 kg durva só
-50 dkg cukor
-3 avokádó
-40 dkg friss kevert saláta
-olívaolaj
Elkészítés:
A lazacot, ha kell, kiszálkázzuk, megmossuk, leszárítjuk. A kaprot leöblítjük, finomra vágjuk. Összekeverjük a durva sót a cukorral, a felét egy tálba szórjuk, belefektetjük a halat, megszórjuk a kaporral, hogy teljesen fedje be. Majd rászórjuk a maradék cukros sót, hogy az is mindenhol elfedje. A tálat letakarjuk, és a lazacot kb. 16 órára a hűtőbe tesszük.
Felhasználáskor az avokádót megmossuk, kimagozzuk, meghámozzuk, húsát vékony cikkekre vágjuk, és összekeverjük a friss salátával.
A lazacot kivesszük a pácból és lemossuk róla a sót. Éles késsel vékony szeletekre vágjunk. A salátát tányérokra adagoljuk, rátesszük a halat, megcsurgatjuk olívaolajjal és tálaljuk. Friss bagettet kínálhatunk hozzá.
Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: másnap
