Málnaszörpös túrókocka
2025-08-23  /  Szerző:   /   Egyéb, Rúzs

Hozzávalók 24 szelethez

A tésztához:

-3 tojás

-3 ek. cukor

-3 ek. liszt

-1 ek. keserű kakaópor

-½ csomag sütőpor

A krémhez:

-25 dkg túró

-5 dkg porcukor

-2 ek. tejföl

-2 ek. málnaszörp

A tetejére:

-2 dl málnaszörp

-1,5 dl szódavíz

-1 csomag vaníliás puding

Elkészítés:

A sütőt 170 C-fokra előmelegítjük. A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük. A cukrot a tojások sárgájával krémesre keverjük. A lisztet átszitáljuk, elkeverjük a sütőporral, a kakaóval, és a cukros keverékre szórjuk. Beleforgatjuk a fehérjehabot. A masszát sütőpapírral kibélelt tepsibe (22x18 cm) öntjük, és a sütőben kb. 15 perc alatt megsütjük. Hagyjuk kihűlni.

A túrót krémesre keverjük a porcukorral, a tejföllel. Beledolgozzuk a málnaszörpöt, hogy színt kapjon.

A tetejére a málnazseléhez a málnaszörpöt elkeverjük a szódával, a pudinghoz öntjük, és sűrűre főzzük. Hagyjuk kissé hűlni, de közben néha megkeverjük. Ezután rákenjük a krémre, és egy órára a hűtőbe tesszük.

Munka: kb. 45 perc

 

Fogyasztható: kb. 3 óra múlva