Málnaszörpös túrókocka
Hozzávalók 24 szelethez
A tésztához:
-3 tojás
-3 ek. cukor
-3 ek. liszt
-1 ek. keserű kakaópor
-½ csomag sütőpor
A krémhez:
-25 dkg túró
-5 dkg porcukor
-2 ek. tejföl
-2 ek. málnaszörp
A tetejére:
-2 dl málnaszörp
-1,5 dl szódavíz
-1 csomag vaníliás puding
Elkészítés:
A sütőt 170 C-fokra előmelegítjük. A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük. A cukrot a tojások sárgájával krémesre keverjük. A lisztet átszitáljuk, elkeverjük a sütőporral, a kakaóval, és a cukros keverékre szórjuk. Beleforgatjuk a fehérjehabot. A masszát sütőpapírral kibélelt tepsibe (22x18 cm) öntjük, és a sütőben kb. 15 perc alatt megsütjük. Hagyjuk kihűlni.
A túrót krémesre keverjük a porcukorral, a tejföllel. Beledolgozzuk a málnaszörpöt, hogy színt kapjon.
A tetejére a málnazseléhez a málnaszörpöt elkeverjük a szódával, a pudinghoz öntjük, és sűrűre főzzük. Hagyjuk kissé hűlni, de közben néha megkeverjük. Ezután rákenjük a krémre, és egy órára a hűtőbe tesszük.
Munka: kb. 45 perc
Fogyasztható: kb. 3 óra múlva