Mákos intelligens krémes
2024-12-21  /  Szerző:   /   Egyéb, Rúzs

Hozzávalók kb. 20 szelethez

-5 tojás

-15 dkg eritrit

-12 dkg puha vaj

-10 dkg rizsliszt

-10 dkg darált mák

-5 dl tej

Elkészítés:

A sütőt 160 °C-ra melegítjük elő, egy tepsit pedig sütőpapírral bélelünk. A tojásokat szétválasztjuk és a fehérjéket kemény habbá verjük. A tojássárgákat habosra keverjük az eritrittel, majd hozzáadjuk és elkeverjük benne a puha vajat is.

A rizslisztet átszitáljuk, majd összeforgatjuk a mákkal. Kanalanként a tojásos-eritrites masszához adjuk és alaposan összekeverjük. Hozzáadjuk a tojáshabot és óvatosan összekeverjük, majd beleöntjük a tejet is és csomómentesre dolgozzuk. A tésztát az előkészített tepsibe simítjuk, majd az előmelegített sütőben kb. 60 percen keresztül sütjük.

Amikor kész, a süteményt kivesszük és hagyjuk teljesen kihűlni. Ezután szeletelve, tetszés szerint nyírfaporcukorral megszórva tálaljuk.

Munka: kb. 20 perc

Fogyasztható: kb. 1,5 óra múlva