Mákos intelligens krémes
Hozzávalók kb. 20 szelethez
-5 tojás
-15 dkg eritrit
-12 dkg puha vaj
-10 dkg rizsliszt
-10 dkg darált mák
-5 dl tej
Elkészítés:
A sütőt 160 °C-ra melegítjük elő, egy tepsit pedig sütőpapírral bélelünk. A tojásokat szétválasztjuk és a fehérjéket kemény habbá verjük. A tojássárgákat habosra keverjük az eritrittel, majd hozzáadjuk és elkeverjük benne a puha vajat is.
A rizslisztet átszitáljuk, majd összeforgatjuk a mákkal. Kanalanként a tojásos-eritrites masszához adjuk és alaposan összekeverjük. Hozzáadjuk a tojáshabot és óvatosan összekeverjük, majd beleöntjük a tejet is és csomómentesre dolgozzuk. A tésztát az előkészített tepsibe simítjuk, majd az előmelegített sütőben kb. 60 percen keresztül sütjük.
Amikor kész, a süteményt kivesszük és hagyjuk teljesen kihűlni. Ezután szeletelve, tetszés szerint nyírfaporcukorral megszórva tálaljuk.
Munka: kb. 20 perc
Fogyasztható: kb. 1,5 óra múlva