Luxus szendvicskrém
2025-02-16  /  Szerző:   /   Egyéb, Rúzs

Szendvicskrém hozzávalók:

 -Sonka (apróra vágva vagy turmixolva)

-100 g feldolgozott sajt

-2-3 evőkanál majonéz

-2 keményre főtt tojás (apróra vágva)

-1 lilahagyma (apróra vágva)

-1 evőkanál teljes zsírtartalmú mustár

-1-2 kovászos uborka (apróra vágva)

-Só és bors ízlés szerint

-Csipet cukor

-1 evőkanál Worcestershire-szósz

Elkészítési útmutató:

1. Hozzávalók előkészítése:

Először aprítsd fel a sonkát, tojást, hagymát és uborkát. Ha simább krémet szeretnél, a sonkát és a tojást turmixgépben pürésítheted.

2. A krém alapja:

Tedd a sajtot és a majonézt egy tálba. Add hozzá a mustárt, és keverd simára.

3. Egyéb hozzávalók hozzáadása:

Add hozzá az apróra vágott sonkát, tojást, hagymát és uborkát. Jól keverd össze, hogy minden tökéletesen vegyüljön.

4. Fűszerezés:

Ízesítsd Worcestershire-szósszal, csipetnyi cukorral, sóval és borssal. Keverd össze alaposan.

5. Pihenés:

Hagyd a krémet legalább 30 percig a hűtőben, hogy az ízek jól összeérjenek.

6. Tálalás:

Kend a krémet friss kenyérszeletekre, bagettre vagy zsemlére. Díszítéshez használhatsz uborkaszeleteket, tojást, petrezselymet vagy paradicsomszeleteket.

Összegzés:

Ez a szendvicskrémrecept abszolút sokoldalú, és teljesen a saját ízlésedhez alakítható. Nemcsak ünnepségekre, hanem gyors családi harapnivalónak is ideális. Gazdag íze és krémes állaga révén mindenki kedvence lesz az asztalnál. Jó étvágyat kívánunk!