Likőrös csoda
2024-03-18  /  Szerző:   /   Egyéb, Rúzs

Hozzávalók kb. 20 szelethez

A tésztához:

-5 tojás

-7 ek. cukor

-5 ek. liszt

-1 ek. kakaópor + a szóráshoz

A krémhez:

-1 csomag színtelen tortazselé

-0,5 dl tojáslikőr vagy whiskey

-2 dl tejszín (30%-os)

-1 csomag habfixáló

-25 dkg krémes tehéntúró

-10 dkg vaníliás porcukor

Elkészítés:

A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. A tojások fehérjét kemény habbá verjük. A tojások sárgáját alaposan kikeverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a lisztet, a kakaóport és a tojáshabbal lazítjuk. Sütőpapírral bélelt közepes méretű tepsibe öntjük, elsimítjuk és a sütőben kb. 25 perc alatt megsütjük. Rácsra téve hagyjuk kihűlni, és lehúzzuk róla a sütőpapírt.

A krémhez a tortazselét feloldjuk a kissé meglangyosított likőrrel. A hideg tejszínt a habfixálóval keményebb habbá verjük, hozzáadjuk a túrót, a vaníliás porcukrot és a feloldott tortazselét. Gyorsan összekeverjük.

A kakaós piskótát lapjával félbevágjuk, az alsó lapot megkenjük a krém felével, rátesszük a felső lapot, megkenjük a krém másik felével, a hűtőben lehűtjük.

A tetejére papírból fél centi széles csíkokat vágunk, átlósan a sütemény tetejére tesszük, megszórjuk a kakaóporral, óvatosan levesszük róla a papírcsíkokat. A tésztát forró vízbe mártott késsel szeleteljük.

Munka: kb. 45 perc

Fogyasztható: kb. 3 óra múlva