Lencseragu galuskával
Hozzávalók 4 személyre
A raguhoz:
-25 dkg vöröslencse
-20 dkg sárgarépa
-2 fej vöröshagyma
-1 liter erőleves, 2 kockából
-2 ek. fehérborecet
-6 szelet bacon
A galuskához:
-1 tojás
-10 dkg liszt
Elkészítés:
A lencsét megmossuk (a vörös lencsét nem szükséges áztatni). A sárgarépát meghámozzuk, feldaraboljuk. A hagymát megtisztítjuk, félbevágjuk.
Mélyebb edénybe tesszük a répát a hagymával, felöntjük a levessel és felforraljuk. Lefedve 5 percig főzzük, hozzáadjuk a vöröslencsét és még kb. 25 percig, puhulásig, forraljuk, az ecettel ízesítjük.
A galuskához a tojást villával alaposan felverjük, beletesszük a lisztet, csipetnyi sót, annyi vizet, amennyit felvesz, majd alaposan összekeverjük. Közepes lábosban pici sóval vizet forralunk. A tésztát - a nokedlihoz hasonlóan - deszkáról késsel egyenesen a vízbe szaggatjuk, arra ügyelve, hogy a nokedlinál hosszabb szálakat hagyjunk. A megfőtt tésztát leszűrjük.
A bacont nagyobb kockára vágjuk, zsírját kipirítjuk, a galuskával tálalt ragu tetejére kanalazzuk és tálaljuk.
Munka: kb. 45 perc
Fogyasztható: azonnal