Lencseragu galuskával
2025-05-10  /  Szerző:   /   Egyéb, Rúzs

Hozzávalók 4 személyre

A raguhoz:

-25 dkg vöröslencse

-20 dkg sárgarépa

-2 fej vöröshagyma

-1 liter erőleves, 2 kockából

-2 ek. fehérborecet

-6 szelet bacon

A galuskához:

-1 tojás

-10 dkg liszt

Elkészítés:

A lencsét megmossuk (a vörös lencsét nem szükséges áztatni). A sárgarépát meghámozzuk, feldaraboljuk. A hagymát megtisztítjuk, félbevágjuk.

Mélyebb edénybe tesszük a répát a hagymával, felöntjük a levessel és felforraljuk. Lefedve 5 percig főzzük, hozzáadjuk a vöröslencsét és még kb. 25 percig, puhulásig, forraljuk, az ecettel ízesítjük.

A galuskához a tojást villával alaposan felverjük, beletesszük a lisztet, csipetnyi sót, annyi vizet, amennyit felvesz, majd alaposan összekeverjük. Közepes lábosban pici sóval vizet forralunk. A tésztát - a nokedlihoz hasonlóan - deszkáról késsel egyenesen a vízbe szaggatjuk, arra ügyelve, hogy a nokedlinál hosszabb szálakat hagyjunk. A megfőtt tésztát leszűrjük.

A bacont nagyobb kockára vágjuk, zsírját kipirítjuk, a galuskával tálalt ragu tetejére kanalazzuk és tálaljuk.

Munka: kb. 45 perc

Fogyasztható: azonnal