Lekváros tallér
Hozzávalók 30 darabhoz
A tésztához:
-30 dkg liszt
-22,5 dkg vaj
-15 dkg porcukor
-1 tk. mandulaaroma
-10 dkg málnalekvár
A tetejére:
-10 dkg porcukor
-2-4 tk. citromlé
Elkészítés:
Elektromos kézimixerrel összekeverjük a vajat a cukorral, hozzáadjuk a mandulaaromát, a lisztet és egy csipet sót. A tésztából kis gombócokat gyúrunk (kb. 30 darab lesz), és egy sütőpapírral kibélelt tepsire helyezzük 2 cm-re egymástól. Karalábévájóval vagy a hüvelykujjunkkal mélyedést nyomunk a gombócok közepébe, majd a fagyasztóba rakjuk 10 percre/vagy hűtőbe 20 percre.
Előmelegítjük a sütőt 180 °C-ra. A sütiket kb. 20 percig sütjük. A mélyedéseket a még meleg kekszen kicsit megnyomkodjuk, sütés után már nem lehet. Hagyjuk kihűlni.
A lekvárt kicsit megmelegítjük, és a mélyedésekbe töltjük. Hagyjuk megdermedni.
A tetejére a porcukrot összekeverjük annyi citromlével, hogy sűrűn folyó massza legyen. A kekszekre csorgatjuk.
Munka: kb. 30 óra
Fogyasztható: kb. 3 óra múlva