Lekváros tallér
2024-11-02  /  Szerző:   /   Egyéb, Rúzs

Hozzávalók 30 darabhoz

A tésztához:

-30 dkg liszt

-22,5 dkg vaj

-15 dkg porcukor

-1 tk. mandulaaroma

-10 dkg málnalekvár

A tetejére:

-10 dkg porcukor

-2-4 tk. citromlé

Elkészítés:

Elektromos kézimixerrel összekeverjük a vajat a cukorral, hozzáadjuk a mandulaaromát, a lisztet és egy csipet sót. A tésztából kis gombócokat gyúrunk (kb. 30 darab lesz), és egy sütőpapírral kibélelt tepsire helyezzük 2 cm-re egymástól. Karalábévájóval vagy a hüvelykujjunkkal mélyedést nyomunk a gombócok közepébe, majd a fagyasztóba rakjuk 10 percre/vagy hűtőbe 20 percre.

Előmelegítjük a sütőt 180 °C-ra. A sütiket kb. 20 percig sütjük. A mélyedéseket a még meleg kekszen kicsit megnyomkodjuk, sütés után már nem lehet. Hagyjuk kihűlni.

A lekvárt kicsit megmelegítjük, és a mélyedésekbe töltjük. Hagyjuk megdermedni.

A tetejére a porcukrot összekeverjük annyi citromlével, hogy sűrűn folyó massza legyen. A kekszekre csorgatjuk.

Munka: kb. 30 óra

Fogyasztható: kb. 3 óra múlva