Lekváros-mandulás kosárkák
Hozzávalók kb. 12 darabhoz
A tésztához:
-15 dkg mandulaliszt
-3,5 dkg kókuszliszt
-1 kk. vanília aroma
-2 ek. diabetikus méz
A töltelékhez:
-10 dkg cukormentes lekvár
Elkészítés:
A sütőt 180 °C-ra melegítjük elő, egy tepsit pedig sütőpapírral bélelünk. A tésztához a kétféle lisztet összeforgatjuk, majd hozzáadjuk a vanília aromát és 1 csipet sót is.
A lisztes keverékhez adjuk a mézet és addig dolgozzuk, amíg egy ragacsos masszát kapunk. Ebből egyforma nagyságú golyókat formázunk, amiket az előkészített tepsibe teszünk, egymástól kicsit távolabb.
A golyók közepére ujjal egy-egy nagyobb lyukat nyomunk. Ettől picit szétrepedezik majd a tészta széle, de ez nem gond, ettől néznek majd ki olyan rusztikusan. Minden lyuk közepére 1-1 kávéskanál lekvárt teszünk.
A kosárkákat az előmelegített sütőbe toljuk és kb. 10-12 percen keresztül sütjük. Amikor kész, kivesszük és hagyjuk kihűlni, majd tálaljuk.
Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra múlva