Kutyás vagy macskás típus vagy? Segítünk meghatározni
2020-05-16  /  Szerző:   /   Egyéb, Rúzs

Egy háziállat rengeteg örömet, szeretet és boldogságot hoz az életünkbe, azonban arról nem szabad megfeledkeznünk, hogy rengeteg felelősséggel jár. Jól meg kell fontolnunk, hogy egyáltalán milyen állat passzol az életvitelünkhöz. Most kiderül, hogy hozzád egy kutya vagy egy macska illik-e jobban.

Korán kelő vagy

Ha életed egyik fő mottója, hogy „ki korán kel, aranyat lel”, akkor nagy eséllyel fantasztikusan fogod érezni magadat egy kutyával, akivel reggelente elmehetsz sétálni a közeli erdőbe, és nagyokat játszhatsz még munka előtt. Mindemellett az sem elhanyagolható tény, hogy a kutyás társadalom összetartó és nyitott, így a sétáitok során rengeteg új emberrel ismerkedhetsz meg, sőt mi több, új barátokat is szerezhetsz.

Imádsz sokáig lustálkodni

Reggelente imádsz az ágyban fetrengeni, a telefonodat nyomkodni, tévét nézni, esetleg a kedvenc könyvedet olvasni, vagy egy magazint lapozgatni? Akkor számodra egy bújós cica lesz a megfelelő társ, aki veled együtt élvezi a henyélést. Tény, hogy a macskák is szeretnek korán kelni, de – a kutyákkal ellentétben – ők a négy fal között, egy macskaalomban is el tudják végezni a dolgukat, így még emiatt sem kell kikelned a meleg ágyikóból.

Szeretsz sétálni

Ha kedvenc időtöltésed közé a hosszú erdei séták vagy kirándulások tartoznak, akkor sok örömet fog okozni egy kutyus, hiszen így legalább sosem leszel egyedül a hosszú séták alatt. Többé nem kell senkinek könyörögnöd, hogy kísérjen el, hiszen a kis kedvenced nagy örömmel megy majd veled.

Szeretsz szórakozni járni

Az erdő helyett inkább bulizni jársz, kiállításokat látogatsz, vagy shoppingolsz? Ezek mindegyike nehézkes lenne egy kutyával, hiszen annak ellenére, hogy egyre több helyre vihetjük magunkkal, ezek a lehetőségek azért még eléggé korlátozottak. Épp emiatt jobban illik az életedbe egy cica, hiszen őt nyugodtan otthon hagyhatod, nélküled is el van, jól érzi magát a pihe-puha helyén.

Nem zavar, ha esik, ha fúj

Akinek kutyája van, annak akkor is ki kell mennie vele, ha szakad az eső, a hó, vagy épp egy tornádó közeledik. Minden egyes nap ki kell vinnünk a szabadba, ahol nem csak a dolgát tudja elvégezni, de le is mozgatjuk és játszunk vele. Ha ez nem zavar, sőt mi több, örülsz annak, hogy a sok mozgás hatására bombaformád lesz, és még az ellenálló képességedet is növeled, akkor nagyon boldog éveid lesznek kutyatulajdonosként.

Csak a kanapé

Amennyiben a munkából hazaérve az az első, hogy lefekszel a kanapéra, ahol megpróbálod kipihenni a nap fáradalmait, akkor a te életviteledhez egy cica passzol. Vele együtt henyélhetsz, és nézheted a kedvenc sorozatodat. A cicád pedig már attól boldog lesz, hogy hozzád bújhat, és egész este simogatod.

Szeretsz tanulni és nevelni

Egy kutya tanítására sok időt kell fordítanunk annak érdekében, hogy harmonikus legyen vele az együttélés. Ehhez kutyaiskolába kell járni, ahol nem csak szocializálódik a kiskutyánk, de rengeteg hasznos dolgot tanul ő és a gazdi is. Ha nem vagy rest még hétvégén is korán kelni, és élvezed a közös munkát, akkor ne habozz, és fogadj örökbe egy hozzád passzoló kutyust.

Szereted a függetlenségedet

A cicák önfejűek, és kevésbé kötődnek hozzánk, mint a kutyák. Ha nem akarod az időd nagy részét a háziállatod tanításával tölteni, és élvezed, hogy egy macska nem függ tőled, hiszen egyedül is feltalálja magát, akkor számodra egy cica lesz a tökéletes társ.

Forrás: Activebeauty