Különleges múzeumi este a Nemzeti Galériában idén utoljára
2023-11-16  /  Szerző:   /   Ajánló

November 22-én a Múzeum+ esten a Magyar Nemzeti Galéria két új, nagyszabású időszaki tárlatát is láthatja a közönség. Az idei év utolsó Múzeum+ programján a TechnoCool. Új irányok a kilencvenes évek magyar képzőművészetében (1989–2001), valamint a Budapest. Az első aranykor. Sztereoképek és képeslapfotók a Fortepan és a Deutsche Fotothek gyűjteményéből (1903–1912) című kiállítások is 22 óráig látogathatók. 

Braun András – Szöveges feladat

A TechnoCool kiállításban Petrányi Zsolt kurátor és Csepelyi Adrienn író, újságíró tartanak rendhagyó tárlatvezetéseket, és a múzeum állandó gyűjteményét is vezetett sétákon ismerhetik meg az érdeklődők. A frissen nyílt Budapest. Az első aranykor című fotókiállításban Virágvölgyi István kurátor és Winkler Nóra művészeti menedzser szubjektív budapesti sétára várja az érdeklődőket, Török Andrással, a Fortepan menedzserével, a Budapest könyv szerzőjével pedig Fónagy Zoltán történész, valamint Bellák Gábor művészettörténész beszélget a főváros titkairól. 

Komoróczky - Addikció

Az este hangulatát DJ Crimson, DJ Mintaka és DJ Longman biztosítja, a kreatív alkotásra vágyók pedig különféle kollázsokat készíthetnek a '90-es évekből inspirálódva. A Múzeum+ programon ezúttal is gasztronómiai különlegességekkel, borkostolóval és BIG BEN teaházzal várja közönségét a múzeum.

További részletekért látogass el a Múzeum oldalára a linkre kattintva!