Kukoricagazpacho chilipehellyel
2025-09-23  /  Szerző:   /   Egyéb, Rúzs

Hozzávalók 4 személyre

A leveshez:

-3 cső kukorica

-1 sárga húsú kaliforniai paprika

-1 kis fej fehér hagyma

-5-6 sárga koktélparadicsom

-2 ek. fehérborecet

-5 dl zöldégalaplé (1 kockából)

A tálaláshoz:

-1 mk. chilipehely

-4-5 szál snidling

Elkészítés:

A kukoricát megtisztítjuk és levágjuk a csőről a szemeket. (Aki nem szívesen enné nyers kukoricából, nyugodtan főzze meg előtte.) A paprikát megmossuk, kicsumázzuk és feldaraboljuk. A hagymát megpucoljuk és felszeleteljük. A paradicsomokat megmossuk és felvágjuk.

A hozzávalókat erős turmixba töltjük, felöntjük a meleg alaplével és a borecettel, majd 3-5 percig turmixoljuk. A lényeg, hogy nagyon krémes levest kapjunk. Ha szükséges, sózzuk, borsozzuk. Alaposan lehűtjük.

Tálalás előtt a snidlinget apróra vágjuk, és a levest a chilipehellyel meg a snidlinggel díszítjük, hidegen kínáljuk.

Munka: kb. 15 perc

Fogyasztható: kb. 25 perc múlva