Kukoricagazpacho chilipehellyel
Hozzávalók 4 személyre
A leveshez:
-3 cső kukorica
-1 sárga húsú kaliforniai paprika
-1 kis fej fehér hagyma
-5-6 sárga koktélparadicsom
-2 ek. fehérborecet
-5 dl zöldégalaplé (1 kockából)
A tálaláshoz:
-1 mk. chilipehely
-4-5 szál snidling
Elkészítés:
A kukoricát megtisztítjuk és levágjuk a csőről a szemeket. (Aki nem szívesen enné nyers kukoricából, nyugodtan főzze meg előtte.) A paprikát megmossuk, kicsumázzuk és feldaraboljuk. A hagymát megpucoljuk és felszeleteljük. A paradicsomokat megmossuk és felvágjuk.
A hozzávalókat erős turmixba töltjük, felöntjük a meleg alaplével és a borecettel, majd 3-5 percig turmixoljuk. A lényeg, hogy nagyon krémes levest kapjunk. Ha szükséges, sózzuk, borsozzuk. Alaposan lehűtjük.
Tálalás előtt a snidlinget apróra vágjuk, és a levest a chilipehellyel meg a snidlinggel díszítjük, hidegen kínáljuk.
Munka: kb. 15 perc
Fogyasztható: kb. 25 perc múlva