Krausz Gábor a sportba menekül
2023-08-24  /  Szerző:   /   Egyéb, Párkapcsolat

A legnagyobb félelme látszik valóra válni Krausz Gábornak. A sztárséf csupán tízéves volt, amikor elveszítette imádott édesanyját. Csonka családban nőtt fel, azóta rettegett az újabb veszteségtől, és hogy esetleg az ő gyermeke is hasonló helyzetbe kerülhet. A TV2 Séfek séfe című műsora zsűritagjának felnőttként is meg kell tapasztalnia, ahogyan széthullik a családja, hiszen alig két hete kiderült: hat év után véget ért a házassága Tóth Gabival.

Túlzás nélkül állítható, hogy Krausz erre a házasságra tette fel az életét, bár korábban csapodár, szabados agglegényéletmódot folytatott, sőt, voltak alkohol- és drogproblémái is, az édesapja és később a felesége, Gabi támogatásával megváltozott: példás édesapa és férj vált belőle.

Néhány hónapja még minden szabadidejében megállás nélkül dolgozott a szentendrei családi házon, az első közös otthonon, amit nagy gonddal festett és rendezett be, lesve felesége minden kívánságát. Mindeközben rengeteget vigyázott a három és fél éves Hannarózára, míg a felesége koncertezett. Éppen ezért sokakat meglepett, hogy nem sokkal a közös családi otthonba való beköltözésük után Gábor bejelentette a közösségi oldalán, hogy „egy kellemetlen fricska” miatt véget ért hatéves kapcsolatuk. A posztban a Fricska táncegyüttes sztárjára, Papp Máté Bencére utalhatott, hiszen a jelek szerint ő és Gabi menthetetlenül egymásba habarodtak, ami Krausz és Tóth házasságának végét jelenti.

A rajongók közül sokan nem értik, miért a felszarvazott férj költözött albérletbe, ám az interneten nyilvánosan elérhető adatokból kiderül az ok: a tulajdoni lap szerint a szentendrei családi otthon teljes egészében Tóth Gabi tulajdona, ahogyan a rajta lévő, közel 75 millió forintos hitel is. Gábor tehát nem sokáig élvezhette a közös otthon adta örömöket, ezért – érthető módon – magába zárkózott, és csak a legszűkebb baráti körével tartja a kapcsolatot. Utóbbiak egyikétől megtudtuk, hogy nagyon maga alatt van.

– Sokkal rosszabbul van, amióta látja, hogy Gabi számára nem állt meg az élet. Főleg az bántja, hogy a felesége a jelek szerint máris továbblépett, új kedvesével járja az országot, sőt, már külföldre is elutaztak. Pedig nemrégiben még közös nyaralást terveztek – fogalmazott a családhoz közel álló informátor.

Krausz a jelek szerint újraéli azt a fájdalmat, amit tízévesen, miközben mindent megtesz azért, hogy kislánya, a három és fél éves Hannaróza ne sérüljön ebben a helyzetben.

– Abból az időből az anya hiányának érzése van meg, a sírás és hogy hiányzik. Nekem ez az egyik legnagyobb félelmem, nyilván nem akarom átélni azt, amit apám – fogalmazott tavaly októberben Krausz a Palikék Világában az aggodalmairól, akkor még nem is sejtve, hogy kilenc hónappal később valóra válnak a félelmei.

Márpedig egy szakítás felér egy gyászfolyamattal, és szakember segítsége nélkül bizony nehéz kilábalni a gödörből, főleg, ha az elhagyott fél önérzete ennyire sérült. Rist Lilla párkapcsolati szakértő elmondta, hogy a szakítás után időt kell adni a léleknek a regenerálódásra

– Másfél év teljesen természetes időintervallum a lelki sebek begyógyítására, ám azoknál, akik nagyobb csalódást szenvedtek el, ennél hosszabb idő is elképzelhető. Ha a megbántottság érzése, a harag nem oldódik fel, mindenképpen érdemes szakemberhez fordulni annak érdekében, hogy ne hordozzuk életünk végéig magunkban a fájdalmat – fogalmazott a szakember.

Krausz a jelek szerint úgy döntött, a romjaiból építi újra az életét, megmutatva, hogy nem omlik végleg össze: mint a szakítások után oly sokan, ő is edzőterembe kezdett járni annak érdekében, hogy a legjobb formáját hozza. Az egyik XIII. kerületi edzőterem már videót is megosztott az Instagram-oldalán, arról számolva be, hogy Krausz megtette az első lépéseket, és egy személyi edzővel veti bele magát a sportba.

– A sport mindenképpen konstruktív megoldás a stresszkezelésre, és egyértelműen hasznosabb, mint alkoholhoz vagy bármilyen tudatmódosító szerhez nyúlni. Hosszabb távon viszont a folytonos edzés sem megoldás, mert pótcselekvéshez vezet, ha az illető ezzel fedi el a fájdalmát, nem hagyva teret a veszteség feldolgozására – mondta Rist Lilla párkapcsolati szakértő.