Kossuth kifli
2023-06-26  /  Szerző:   /   Egyéb, Rúzs

Hozzávalók 20 darabhoz:

-10 dkg dió

-20 dkg liszt

-0,5 csomag sütőpor

-4 tojás

-20 dkg cukor

-1 csomag vaníliás cukor

-20 dkg margarin

Elkészítés:

A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra. Egy közepes tepsit (20*32 cm) kikenünk vékonyan margarinnal és meghintjük liszttel. A diót durvára vágjuk. A lisztben elkeverjük a sütőport. A tojásokat szétválasztjuk. A cukrokat a margarinnal habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tojások sárgáját. Beleszórjuk a sütőporos lisztet.

A fehérjéket kemény habbá verjük, és a masszába forgatjuk. A tésztát az előkészített tepsibe kenjük, és megszórjuk a dióval.

A sütőben kb. 30 perc alatt megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük. Hagyjuk teljesen kihűlni. Egy közepes pogácsa szaggatóval vagy egy pohárral holdakat szaggatunk ki. Először egy kört, amig ketté szaggatunk, majd félkörönként haladunk tovább a tésztában. Porcukorral meghintve kínáljuk.

Munka: kb. 30 perc

Fogyasztható: kb. 2 óra múlva