Könnyű gyümölcsös zabkása
Hozzávalók 1 adaghoz
-10 dkg zabpehely
-4 ek. tej
-2 ek. natúr joghurt
-1 ek. méz
-1 csipet őrölt fahéj
-10 dkg friss vagy fagyasztott gyümölcs
Elkészítés:
A zabpelyhet összekeverjük a tejjel és a joghurttal, majd a mézzel és a fahéjjal ízesítjük. Egy üveg aljára teszünk gyümölcsöket, ízlés szerint. Ráöntjük a zabpelyhes keveréket, majd a tetejére újabb gyümölcsöket teszünk.
Lefedjük, és egy éjszakára hűtőbe tesszük. Másnapra a zab megszívja magát, és sűrű puding állagúvá puhul a keverék. A rétegezést több szintben is elvégezhetjük, így még szebb lesz az üvegünk. Dúsíthatjuk chiamaggal, csokidarabokkal, mandulával, kókusszal is, ízlés szerint.
Munka: kb. 20 perc
Fogyasztható: másnap