Könnyű gyümölcsös zabkása
2024-03-13  /  Szerző:   /   Egyéb, Rúzs

Hozzávalók 1 adaghoz

-10 dkg zabpehely

-4 ek. tej

-2 ek. natúr joghurt

-1 ek. méz

-1 csipet őrölt fahéj

-10 dkg friss vagy fagyasztott gyümölcs

Elkészítés:

A zabpelyhet összekeverjük a tejjel és a joghurttal, majd a mézzel és a fahéjjal ízesítjük. Egy üveg aljára teszünk gyümölcsöket, ízlés szerint. Ráöntjük a zabpelyhes keveréket, majd a tetejére újabb gyümölcsöket teszünk.

Lefedjük, és egy éjszakára hűtőbe tesszük. Másnapra a zab megszívja magát, és sűrű puding állagúvá puhul a keverék. A rétegezést több szintben is elvégezhetjük, így még szebb lesz az üvegünk. Dúsíthatjuk chiamaggal, csokidarabokkal, mandulával, kókusszal is, ízlés szerint.

Munka: kb. 20 perc

Fogyasztható: másnap