Kolbásznyárs
Hozzávalók:
-30 dkg koktél kolbász vagy koktélvirsli
-20 dkg feta sajt felkockázva
-10 dkg apró champignon gomba
-20 dkg koktélparadicsom
-petrezselyem a díszítéshez
-kovászos kenyér szeletelve
Áztassunk be nyársakat. Húzzunk a nyársakra felváltva kolbászt, feta sajtot, gombát és koktélparadicsomot.
Tegyük be az előmelegített grillsütőbe vagy elektromos sütőbe kb. 10 percre. Érdemes sütés közben a nyársakat egyszer megfordítani.
Miközben sülnek a nyársak, tapadásgátlóval bevonta serpnyőbe öntsünk evőkanálnyi olívaolajat. Süssük meg a serpenyőben a kenyérszeletek mindkét oldalát és kevés őrölt borssal, fokhagymasóval szórjuk meg.
Tálaláskor minden adagra szórjunk kevés petrezselyemlevelet és a nyársak mellé tegyünk egy-egy szelet kenyeret.
Kevert salátát, jégsalátát kínálhatunk hozzá.