Kolbásznyárs
2024-02-19  /  Szerző:   /   Egyéb, Rúzs

Hozzávalók:

-30 dkg koktél kolbász vagy koktélvirsli

-20 dkg feta sajt felkockázva

-10 dkg apró champignon gomba

-20 dkg koktélparadicsom

-petrezselyem a díszítéshez

-kovászos kenyér szeletelve

Áztassunk be nyársakat. Húzzunk a nyársakra felváltva kolbászt, feta sajtot, gombát és koktélparadicsomot.

Tegyük be az előmelegített grillsütőbe vagy elektromos sütőbe kb. 10 percre. Érdemes sütés közben a nyársakat egyszer megfordítani.

Miközben sülnek a nyársak, tapadásgátlóval bevonta serpnyőbe öntsünk evőkanálnyi olívaolajat. Süssük meg a serpenyőben a kenyérszeletek mindkét oldalát és kevés őrölt borssal, fokhagymasóval szórjuk meg.

Tálaláskor minden adagra szórjunk kevés petrezselyemlevelet és a nyársak mellé tegyünk egy-egy szelet kenyeret.

Kevert salátát, jégsalátát kínálhatunk hozzá.