Kókuszos szelet
Hozzávalók kb. 20 szelethez
A tésztához:
-10 dkg vaj
-20 dkg liszt
-1 púpozott tk. sütőpor
-5 dkg cukor
-2 tojássárgája
A töltelékhez:
-7 ek. málnalekvár
-5 dkg málna
-5 dkg áfonya
-3 tojásfehérje
-10 dkg cukor
-15 dkg kókuszreszelék
Elkészítés:
Kibélelünk sütőpapírral egy kb. 20 x 30 cm-es tepsit. A sütőt 180°C-ra előmelegítjük. Tálban összedolgozzuk a tészta hozzávalóit 2 evőkanál jéghideg vízzel. Az összegyúrt laza tésztát a tepsi aljába nyomkodjuk, megkenjük a lekvárral és megszórjuk a friss málnával és áfonyával.
A tojásfehérjét kemény habbá verjük, amikor már kifehéredett, kanalanként hozzáadjuk a cukrot. Amikor már fényes kemény a hab, óvatosan összeforgatjuk a kókuszreszelékkel és a sütemény tetejére simítjuk. A sütőben 20 perc alatt készre sütjük. Ha kész, hagyjuk kihűlni, majd szeletekre vágva tálaljuk.
Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 1,5 óra múlva