Kókuszos szelet
2025-06-23  /  Szerző:   /   Egyéb, Rúzs

Hozzávalók kb. 20 szelethez

A tésztához:

-10 dkg vaj

-20 dkg liszt

-1 púpozott tk. sütőpor

-5 dkg cukor

-2 tojássárgája

A töltelékhez:

-7 ek. málnalekvár

-5 dkg málna

-5 dkg áfonya

-3 tojásfehérje

-10 dkg cukor

-15 dkg kókuszreszelék

Elkészítés:

Kibélelünk sütőpapírral egy kb. 20 x 30 cm-es tepsit. A sütőt 180°C-ra előmelegítjük. Tálban összedolgozzuk a tészta hozzávalóit 2 evőkanál jéghideg vízzel. Az összegyúrt laza tésztát a tepsi aljába nyomkodjuk, megkenjük a lekvárral és megszórjuk a friss málnával és áfonyával.

A tojásfehérjét kemény habbá verjük, amikor már kifehéredett, kanalanként hozzáadjuk a cukrot. Amikor már fényes kemény a hab, óvatosan összeforgatjuk a kókuszreszelékkel és a sütemény tetejére simítjuk. A sütőben 20 perc alatt készre sütjük. Ha kész, hagyjuk kihűlni, majd szeletekre vágva tálaljuk.

Munka: kb. 30 perc

Fogyasztható: kb. 1,5 óra múlva