Kit nevezünk „lithromantikus” alkatnak, és honnan tudhatod, hogy Te is közéjük tartozol?
2022-05-19  /  Szerző:   /   Egyéb, Szerelem

Lithromantikusnak nevezzük azokat az embereket, aki megtapasztalják a szerelmet, de nem vágynak viszonzásra. Élhetnek kölcsönös érzelmeken alapuló kapcsolatban, ha úgy akarják, de ez kevésbé jellemző rájuk. Nevezhetnénk mindezt plátói szerelemnek, de mégis kicsit más.

Mi jellemző egy lithromantikus emberre?

Az idő múlásával csökken a szerelme intenzitása

Épp most ismerkedtél meg valakivel, és kialakulóban van köztetek egy igazi párkapcsolat. Minden tökéletesnek tűnik. De aztán eltelik pár hét, és azon kapod magad, hogy egyre inkább eltávolodsz a partneredtől, minden téren. Az érzéseid ugyanis hirtelen irányt váltanak, és már teljesen másra vágysz. Persze mondhatnánk, hogy a szerelem más párok között is elmúlhat, de egy lithromatikus alkat esetében ez egy rendkívül gyors és nyilvánvaló fordulat.

Egy ártatlan beszélgetés is új szerelmet ébreszt benne

Átélted már, hogy egy számodra vonzó idegen beszélgetést kezdeményezett Veled, és Te egyre kényelmetlenebbül és kellemetlenebbül kezdted érezni magadat, mert hirtelen felismerted, hogy máris kopik a partnered iránt érzett szerelmed, az új ismeretlen miatt? Akkor sajnos nagy eséllyel Te is a lithromantikusok táborát gyarapítod.

Ez is érdekelhet! - Mit jelent érzelmileg kötődni valakihez?

Nem vágyik romantikus kapcsolatra

Egy egészséges párkapcsolat lényege, hogy közösen élvezzétek a boldog romantikus pillanatokat. De egy lithromantikus ember nem érzi, hogy égetően fontos lenne számára a romantika. Talán táplál valaki iránt szerelmes érzelmeket, de nem igényli, hogy azok viszonzásra találjanak. Amikor valaki együtt szeretne lenni a partnerével, de mégsem vágyik komolyabb, akár fizikai elköteleződésre iránta, akkor meglehetősen nehéz megfogalmazni kettejük kapcsolatának mibenlétét.

Fél a romantikától

Egy lithromantikus ember esetén gyakori jelenség, hogy fél a romantikától. Ezért semmiképpen sem szeretne részesévé válni egy-egy olyan pillanatnak, amely esetleg komolyabbá fordíthatja a másik félhez fűződő kapcsolatát. Egy ilyen elköteleződésre képtelennek érzi magát és tart tőle, így még a lehetőségét is inkább mesziről elkerüli.