Kit keres a férfi?
2017-02-21  /  Szerző:   /   Egyéb, Párkapcsolat Te is azt gondolod, hogy a vékony, szőke nők mozgatják meg leginkább a férfiak fantáziáját? Egy hazai kutatás szerint ez a tévhit megdőlt. Lássuk csak, hogy milyen nőt keres valójában a férfi!

Rendszeresen fogyókúrázol, és arra készülsz, hogy finomabbnál finomabb ételeket főzz majd a jövendőbelidnek? Felejtsd el!

A tévhittel ellentétben egyáltalán nem a szőke, vékony nők tudják a legkönnyebben elcsábítani a férfiakat. A barna, hullámos hajú és kék szemű hölgyek keltik fel leginkább az urak figyelmét. Közülük sem a kifejezetten vékony, hanem inkább a 170 cm alatti átlagos testalkatúak.

A férfiaknak is, csakúgy, mint a nőknek, fontos a párjuk humorérzéke, mint ahogy az is, hogy természetüknél fogva kedvesek és bájosak legyenek. Nem arról van szó, hogy stand-up comedy-t kell előadni minden alkalommal, hanem arról, hogy ne légy unalmas személyiség. A vidámság és a pozitív látásmód mindig vonzó a férfiak számára. Ha emellett a nő még gondoskodó is, az még jobb. A férfiak többsége általában azokat a nőket keresi, akik szeretetteljes gondoskodással viselkednek feléjük. Ez azt jelenti, hogy szívesen készítik el a reggeli kávéjukat, vagy egy esetleges betegségben ápolják őket. A férfiak tudat alatt is olyan nőkre vágynak, akik átveszik a gondoskodó szerepet az édesanyjuktól. Arra viszont vigyázni kell, hogy ne legyünk túlzottan gondoskodóak, mert ezt a férfiak nem szeretik.

Manapság már az sem elvárás az urak részéről, hogy a nő konyhatündér legyen és rendszeresen főzzön otthon. Egyre többen járnak étterembe vagy rendelik házhoz a kaját, így sokkal több idő marad egymásra és a közös romantikázásra, beszélgetésre, együtt töltött időre, és valljuk be, ennek nem csak a férfiak, de a nők is örülnek.

Úgy tartják, hogy egy tartós kapcsolat két alappillére az őszinteség és a hűség. A férfiak is olyan nőt keresnek maguk mellé, aki nem flörtöl barátaival, akire rá meri bízni titkait, akiben megbízhat, mert mindig őszinte. A legtöbb válás ugyanis a hűtlenség vagy hazugságok miatt történik.

A mai világban szinte elvárás, hogy egy nő meg tudjon állni a saját lábán: legyen munkája, önellátó legyen, és ki tudjon alakítani egy saját életet. A férfiak azokat a nőket keresik, akik akkor is független nőként tudnak élni, amikor gondoskodó párkapcsolatban élnek. Ezért fontos, hogy a nők mindig tartsák meg független, határozott mivoltukat.

A hazai kutatás szerint a legvonzóbb női szakma a tanárnő és az ápolónő, de ha valaki irodai munkát végez, már tökéletesen megfelel a férfiak elmondása szerint. És melyik a legkevésbé vonzó női szakma? A varrónőn még nem csodálkoztunk volna (a lista végén is végzett), de gondolnád, hogy a hostessek sem túlzottan szimpatikusak az urak számára?

A férfiak többsége az értelmes, éretten viselkedő nőket keresi. A vihogás és cukiskodás lehet édes egy darabig, de hosszútávon idegesítő. Az első találkozás után, minden férfi szeretné megismerni közelebbről is a hölgyet, és ha nem tud értelmesen elbeszélgetni vele, akkor bizony annak a kapcsolatnak a napjai meg vannak számlálva. A trágár, buta viselkedéstől minden férfi tartózkodik.

Az ideális magyar pár női tagja tehát kék szemű, alacsony és gondoskodó, imádja a másik humorát és – ami szintén kiderült a kutatásból – szereti az állatokat. Úgy látszik, ennyi kell a boldogsághoz.