Kiderült, miért nem kérte meg előbb Vilmos herceg Katalin hercegné kezét
2021-11-18  /  Szerző:   /   Egyéb, Párkapcsolat

Kedden volt 11 éve, hogy Vilmos herceg és Kate Middleton bejelentették eljegyzésüket. Akkoriban a pár már huzamosabb ideje volt együtt, de volt egy oka annak, hogy Vilmos miért nem tette fel hamarabb a kérdést.

Cambridge hercege és hercegnéje idén ünnepli 10. házassági évfordulóját, ám románcuk még régebbre nyúlik vissza.

Katalin és Vilmos a St. Andrew's Egyetemen találkozott, majd évekig tartó kapcsolatukat végül házassággal erősítették meg. Sokáig csak barátok voltak, ugyanabban a házban laktak, majd miután egymásba szerettek, sokan azt jósolták, hogy Vilmos herceg hamarosan felteszi a nagy kérdést - írja a Mirror.

Bár 2005-ben diplomáztak, de csak évekkel később, 2010. november 16-án jelentették be, hogy eljegyezték egymást.

Sokakban felmerülhet a kérdés, hogy miért kellett ennyi várni a lánykéréssel, azonban úgy tudni, mindez Vilmos szülei miatt történt. Katie Nicholl királyi szakértő könyvében azt állítja, Vilmos megfogadta, hogy soha nem fogják rákényszeríteni a házasságra, amíg készen nem áll rá.

Azt állítja, hogy tanult a szülei balszerencsés kapcsolatából, és elhatározta, hogy ő nem esik ebbe a hibába.

"Tudta, hogy az apját nyomás alá helyezték, hogy vegye feleségül Dianát, mert őt tartották megfelelő menyasszonynak. Nem szívesen hódolt volna meg hasonló nyomásnak, és megfogadta, hogy nem siet a házassággal"- állítja Katie Nicholl.

Idővel azonban a trónörökös rájött, hogy Katalint szeretné társául, a lánykérés pedig Diana hercegnő ikonikus gyűrűjével történt.

Forrás: Blikk