Kelkáposztás-pisztáciás spagetti
Hozzávalók 4 személyre:
-50 dkg spagetti
-1/2 bögre hámozott sós pisztácia
-3 kelkáposztalevél
-1 dl olívaolaj
-5 dkg reszelt parmezán sajt
Elkészítés:
Bő vizet forralunk egy kávéskanál sóval a tésztafőzéshez. A forrásba lévő vízbe beletesszük a spagettit és a csomagoláson megjelölt idő alatt készre főzzük.
Közben a pesztóhoz a kelkáposzta-leveleket megmossuk, megtörölgetjük és kivágjuk a vastagabb száras részét, majd feldaraboljuk. Aprítóba tesszük a pisztáciával, az olajjal, a sajttal és fél mokkáskanál sóval együtt, majd pépesre daráljuk.
A tésztát leszűrjük, hozzákeverjük a pesztót, és azonnal tálaljuk.
Munka: kb. 10 perc
Fogyasztható: 25 perc múlva