Kelkáposztás-pisztáciás spagetti
2025-03-01  /  Szerző:   /   Egyéb, Tudtad-e?

Hozzávalók 4 személyre:

-50 dkg spagetti

-1/2 bögre hámozott sós pisztácia

-3 kelkáposztalevél

-1 dl olívaolaj

-5 dkg reszelt parmezán sajt

Elkészítés:

Bő vizet forralunk egy kávéskanál sóval a tésztafőzéshez. A forrásba lévő vízbe beletesszük a spagettit és a csomagoláson megjelölt idő alatt készre főzzük.

Közben a pesztóhoz a kelkáposzta-leveleket megmossuk, megtörölgetjük és kivágjuk a vastagabb száras részét, majd feldaraboljuk. Aprítóba tesszük a pisztáciával, az olajjal, a sajttal és fél mokkáskanál sóval együtt, majd pépesre daráljuk.

A tésztát leszűrjük, hozzákeverjük a pesztót, és azonnal tálaljuk.

Munka: kb. 10 perc

Fogyasztható: 25 perc múlva