Kekszsüti meggyel
Hozzávalók 12 szelethez
Az alaphoz:
-25 dkg magozott meggy
-10 dkg étcsokoládé (60%-os)
-15 dkg darált háztartási keksz
-10 dkg vaj
-8 dkg porcukor
-2 ek. rum
-1-2 ek. kevés tej
A csokoládéöntethez:
-10 dkg étcsokoládé (60%-os)
-1,5 dl tejszín (30%-os)
-1 ek. porcukor
Elkészítés:
A meggyet lecsepegtetjük. Az étcsokoládét tálkába tördeljük, és vízgőz fölött felolvasztjuk. A darált kekszhez hozzáadjuk a megolvadt vajat, a porcukrot, az olvasztott étcsokoládét, a rumot, a lecsepegtetett meggyet és kevés tejet, hogy egynemű keksztésztát kapjunk. Alaposan összedolgozzuk.
Alufóliával kibélelünk egy nagyobb vagy két kisebb, téglalap alakú tepsit/formát, beleszedjük a masszát, elsimítjuk, hűtőben legalább 1 órát hűtjük.
A csokoládéöntethez a tálkába tördelt csokoládét vízgőz fölött felolvasztjuk, hozzáadjuk a tejszínt, a porcukrot, 2 percig főzzük, levesszük a vízgőzről, langyosra hűtjük.
Tálaláskor a csokoládészeletet deszkára borítjuk, lehúzzuk róla a fóliát és forró vízbe mártott éles késsel ujjnyi vastag szeletekre vágjuk. Fogyasztás előtt meglocsoljuk a csokoládéöntettel.
Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 2 óra múlva
