Kekszsüti meggyel
2025-11-08  /  Szerző:   /   Egyéb, Rúzs

Hozzávalók 12 szelethez

Az alaphoz:

-25 dkg magozott meggy

-10 dkg étcsokoládé (60%-os)

-15 dkg darált háztartási keksz

-10 dkg vaj

-8 dkg porcukor

-2 ek. rum

-1-2 ek. kevés tej

A csokoládéöntethez:

-10 dkg étcsokoládé (60%-os)

-1,5 dl tejszín (30%-os)

-1 ek. porcukor

Elkészítés:

A meggyet lecsepegtetjük. Az étcsokoládét tálkába tördeljük, és vízgőz fölött felolvasztjuk. A darált kekszhez hozzáadjuk a megolvadt vajat, a porcukrot, az olvasztott étcsokoládét, a rumot, a lecsepegtetett meggyet és kevés tejet, hogy egynemű keksztésztát kapjunk. Alaposan összedolgozzuk.

Alufóliával kibélelünk egy nagyobb vagy két kisebb, téglalap alakú tepsit/formát, beleszedjük a masszát, elsimítjuk, hűtőben legalább 1 órát hűtjük.

A csokoládéöntethez a tálkába tördelt csokoládét vízgőz fölött felolvasztjuk, hozzáadjuk a tejszínt, a porcukrot, 2 percig főzzük, levesszük a vízgőzről, langyosra hűtjük.

Tálaláskor a csokoládészeletet deszkára borítjuk, lehúzzuk róla a fóliát és forró vízbe mártott éles késsel ujjnyi vastag szeletekre vágjuk. Fogyasztás előtt meglocsoljuk a csokoládéöntettel.

Munka: kb. 30 perc

Fogyasztható: kb. 2 óra múlva