Kávékrémes kocka
Hozzávalók kb. 24 kockához
A tésztához:
-6 tojás
-12 dkg cukor
-12 dkg liszt
-2 ek. kakaópor
A krémhez:
-2 csomag vaníliás pudingpor (főző)
-8 dl tej
-12 dkg cukor
-2 ek. instant kávépor
-25 dkg puha margarin
-12 dkg porcukor
A díszítéshez:
-5 dkg étcsokoládé
-5 dkg pörkölt mogyoró
Elkészítés:
A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. Kibélelünk sütőpapírral egy 24 x 36 cm-es tepsit. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük. A tojássárgákat a cukorral krémesre keverjük, ráborítjuk a habot, és rászitáljuk a lisztben elkevert kakaót. Óvatosan összeforgatjuk, a tepsibe simítjuk. A sütőben 12-15 perc alatt készre sütjük, amikor kihűlt, lehúzzuk róla a papírt.
A pudingport a tej felével simára keverjük, majd a tej másik felét a cukorral felforraljuk, hozzáadjuk a kávéport, és végül a pudingos résszel besűrítjük, és hagyjuk kihűlni.
A margarint a porcukorral kihabosítjuk, majd a kihűlt pudinggal elkeverjük. A krémet egyenletesen a piskótára kenjük, és a hűtőbe tesszük megdermedni (kb. 1 óra).
A krémes piskótát 6 x 6 cm-es kockákra vágjuk. A csokoládét megolvasztjuk, a süteményre csurgatjuk, és megszórjuk a mogyoróval. 10 perc hűtés után tálalható.
Munka: kb. 40 perc
Fogyasztható: kb. 2,5 óra múlva