Kávékrémes kocka
2023-11-26  /  Szerző:   /   Egyéb, Rúzs

Hozzávalók kb. 24 kockához

A tésztához:

-6 tojás

-12 dkg cukor

-12 dkg liszt

-2 ek. kakaópor

A krémhez:

-2 csomag vaníliás pudingpor (főző)

-8 dl tej

-12 dkg cukor

-2 ek. instant kávépor

-25 dkg puha margarin

-12 dkg porcukor

A díszítéshez:

-5 dkg étcsokoládé

-5 dkg pörkölt mogyoró

Elkészítés:

A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. Kibélelünk sütőpapírral egy 24 x 36 cm-es tepsit. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük. A tojássárgákat a cukorral krémesre keverjük, ráborítjuk a habot, és rászitáljuk a lisztben elkevert kakaót. Óvatosan összeforgatjuk, a tepsibe simítjuk. A sütőben 12-15 perc alatt készre sütjük, amikor kihűlt, lehúzzuk róla a papírt.

A pudingport a tej felével simára keverjük, majd a tej másik felét a cukorral felforraljuk, hozzáadjuk a kávéport, és végül a pudingos résszel besűrítjük, és hagyjuk kihűlni.

A margarint a porcukorral kihabosítjuk, majd a kihűlt pudinggal elkeverjük. A krémet egyenletesen a piskótára kenjük, és a hűtőbe tesszük megdermedni (kb. 1 óra).

A krémes piskótát 6 x 6 cm-es kockákra vágjuk. A csokoládét megolvasztjuk, a süteményre csurgatjuk, és megszórjuk a mogyoróval. 10 perc hűtés után tálalható.

Munka: kb. 40 perc

Fogyasztható: kb. 2,5 óra múlva