Karakteres ízével hódít a fokhagymás mártogatós
2025-08-25  /  Szerző:   /   Egyéb, Rúzs

A fokhagymás mártogatós egy klasszikus és népszerű választás többek között ropogtatnivalók, zöldségek, sajtos rudacskák mellé. A mártogatósok gazdag világában ezen karakteres variáció is hódít, amelyet alapvető egyszerűségének és íz-gazdagságának tudhatunk be.


Hozzávalók:

1 darab fokhagyma

250 g tejföl

Só, bors

Kapor 

Fokhagymás mártogatós elkészítése:

A fokhagymát (1-2 gerezd) meghámozzuk és egy fokhagymaprésen átnyomjuk.

Egy tálba öntjük a tejfölt, majd hozzáadjuk az átnyomott fokhagymát.

Ízlés szerint sózzuk és borsozzuk, majd alaposan összekeverjük.

Tálalás előtt tehetünk a felszínére egy kis kaprot díszítés és ízfokozó gyanánt, de ez persze opcionális.

Ez a karakteres mártogatós kiválóan passzol zöldségszeletekhez, mint az uborka vagy a paradicsom. Ugyanakkor ropogtatnivalókkal, például tortilla chipps-szel vagy különböző pirítósokkal is kitűnő párosítás. Sültekhez vagy grillezett zöldségekhez is remek kiegészítő.

 

Forrás