Karakteres ízével hódít a fokhagymás mártogatós
A fokhagymás mártogatós egy klasszikus és népszerű választás többek között ropogtatnivalók, zöldségek, sajtos rudacskák mellé. A mártogatósok gazdag világában ezen karakteres variáció is hódít, amelyet alapvető egyszerűségének és íz-gazdagságának tudhatunk be.
Hozzávalók:
1 darab fokhagyma
250 g tejföl
Só, bors
Kapor
Fokhagymás mártogatós elkészítése:
A fokhagymát (1-2 gerezd) meghámozzuk és egy fokhagymaprésen átnyomjuk.
Egy tálba öntjük a tejfölt, majd hozzáadjuk az átnyomott fokhagymát.
Ízlés szerint sózzuk és borsozzuk, majd alaposan összekeverjük.
Tálalás előtt tehetünk a felszínére egy kis kaprot díszítés és ízfokozó gyanánt, de ez persze opcionális.
Ez a karakteres mártogatós kiválóan passzol zöldségszeletekhez, mint az uborka vagy a paradicsom. Ugyanakkor ropogtatnivalókkal, például tortilla chipps-szel vagy különböző pirítósokkal is kitűnő párosítás. Sültekhez vagy grillezett zöldségekhez is remek kiegészítő.