5 szabály, hogy sikered legyen az online társkeresésben
2018-11-23  /  Szerző:   /   Párkapcsolat Olyan időket élünk, amikor a hagyományos társkereséssel ellentétben, sokkal valószínűbb az, hogy egy társkereső applikáció segítségével találod meg az igazi szerelmet. Egy 2016-os felmérés szerint a házasságban és párkapcsolatban élő emberek 5%-a online társkeresőkön ismerte meg a párját, tavaly pedig ez az arány már 44%-ra ugrott. Online sem gyerekjáték a pártalálás, ezért mielőtt belekezdenél a netes társkeresésbe, előbb nem árt, ha ismersz 5 fontos szabályt, ami segíteni fog abban, hogy megtaláld a számodra legmegfelelőbb partnert.

1. Legyél tisztában azzal, amit szeretnél!

Ha hosszú távú párkapcsolatot szeretnél, használj olyan oldalakat és applikációkat, melyek megkönnyítik a keresésedet. Amerikában a Tinderen többnyire alkalmi kapcsolatokat vagy szexuális kalandokat keresnek a felhasználók. Ez azonban nem jelenti azt, hogy te nem ismerheted meg a lelki társadat a Tinderen, hiszen sok olyan pár van, aki ennek az applikációnak a segítségével ismerkedett meg a szerelmével. A Tinder mellett hazánkban számos társkereső oldal létezik, ahol gyorsan és egyszerűen, komoly párkapcsolatot is találhatnak azok, akik erre vágynak. Magyarország egyik legrégebbi társkeresőjén, a Randivonal.hu-n például kifejezetten komoly párkapcsolatra vágyók keresik a társukat.

2. Légy becsületes!

Ha azt szeretnéd, hogy sikered legyen az online társkeresésben, a legfontosabb tanács az, hogy mindig légy becsületes, ezt a tulajdonságodat pedig tükrözze a profilod és az online viselkedésed is. Két dologban mindenképp igazat kell mondanod. Az első az, hogy ki vagy te valójában, a második pedig az, hogy milyen típusú kapcsolatot keresel. Amikor őszinte vagy, az emberek, akik olyan partnert keresnek, mint te, nem csalódnak majd benned, amikor szemtől-szembe is találkoztok.

3. Keress intelligensen!

Az online társkeresők többsége lehetővé teszi azt, hogy bizonyos kritériumok alapján tudjunk magunknak társat keresni. Ilyenek például: életkor, város, kapcsolati típus, iskolázottsági szint, hobbi, vallás, stb. A legjobb választás az, ha a profilodban három és öt között állítod be a kritériumok listáját, amit a legfontosabbnak tartasz a leendő pároddal kapcsolatban. Miután kiszűrted azokat a személyeket, akik nem feleltek meg az elvárásaidnak, vizsgáld meg részletesebben a megmaradt profilokat, hogy kiderítsd, ki lenne a legmegfelelőbb partner számodra.

4. Ne add fel könnyen!

Ha hosszú távú párkapcsolatot szeretnél, adj időt magadnak arra, hogy legalább 15-25 férfivel találkozz, mielőtt megismered a számodra megfelelő partnert. A megismert személyek többségével valószínű nem alkotnátok remek párt. A társkeresésben a siker kulcsa a kitartás. Ha kitartasz, és nem adod fel a próbálkozást, nagy valószínűséggel meg fogod találni a számodra legmegfelelőbb partnert.

5. Maradj pozitív!

Nagyon sok nő beleesik abba a hibába, hogy elmegy pár randira, ami nem sül el túl jól és ezek alapján megállapítják magukról, hogy valami nincs rendben saját magukkal. Ha elveszted a lelkesedésed és lehangolt leszel amiatt, hogy nem találod meg elsőre a párod, akkor ezt a férfiak is észre fogják venni. A férfiak pedig nem szeretik a lehangolt, magukban megkeseredett nőket, ezért mindenképp igyekezz mindig pozitív maradni. Minden zsák egyszer megtalálja a maga foltját, így neked sem szabad feladnod a reményt.