Kakaós-túrós-barackos szelet
2025-08-10  /  Szerző:   /   Egyéb, Rúzs

Hozzávalók 10-12 szelethez

Az alaphoz:

-25 dkg darált zabkeksz

-15 dkg vaj

-10 dkg porcukor

-1 ek. kakaópor

-3-4 ek. tej

A túróhabhoz:

-2 dl édesített növényi tejszín

-25 dkg ricotta vagy túró

-4 ek. porcukor

-1 citrom reszelt héja

-1 mk. zselatinpor

A tetejére:

-50 dkg őszibarack

-2 mk. zselatinpor

Elkészítés:

A darált kekszhez hozzáadjuk az olvasztott margarint, a porcukrot, a kakaóport és kevés tejet, hogy egybeálló keksztésztát kapjunk. A keksztésztát sütőpapírral bélelt közepes méretű tepsibe tesszük, egyenletesen elnyomkodjuk. Hűtőben lehűtjük.

A tetejére a barackokat megmossuk, lecsepegettjük, kimagozzuk, megtisztítjuk és vékony szeletekre vágjuk. A túróhabhoz a zselatint fél deci forró vízben feloldjuk, a növényi tejszínt kemény habbá verjük. Belekeverjük a ricotta túrót, a porcukrot, a reszelt citromhéjat és a vízben feloldott zselatint. A keksztésztára szedjük, elsimítjuk. Kirakjuk a tetejét a szeletelt őszibarackkal, és hűtőben egy órát dermesztjük

A tetejére másfél deci forró barack lében feloldjuk a zselatint. Egyenletesen meglocsoljuk vele a barackot, és még fél órát dermesztjük. Forró vízbe mártott éles késsel, kb. 5x6 centis darabokra vágjuk.

Munka: kb. 45 perc

Fogyasztható: kb. 3 óra múlva