Kakaós-túrós-barackos szelet
Hozzávalók 10-12 szelethez
Az alaphoz:
-25 dkg darált zabkeksz
-15 dkg vaj
-10 dkg porcukor
-1 ek. kakaópor
-3-4 ek. tej
A túróhabhoz:
-2 dl édesített növényi tejszín
-25 dkg ricotta vagy túró
-4 ek. porcukor
-1 citrom reszelt héja
-1 mk. zselatinpor
A tetejére:
-50 dkg őszibarack
-2 mk. zselatinpor
Elkészítés:
A darált kekszhez hozzáadjuk az olvasztott margarint, a porcukrot, a kakaóport és kevés tejet, hogy egybeálló keksztésztát kapjunk. A keksztésztát sütőpapírral bélelt közepes méretű tepsibe tesszük, egyenletesen elnyomkodjuk. Hűtőben lehűtjük.
A tetejére a barackokat megmossuk, lecsepegettjük, kimagozzuk, megtisztítjuk és vékony szeletekre vágjuk. A túróhabhoz a zselatint fél deci forró vízben feloldjuk, a növényi tejszínt kemény habbá verjük. Belekeverjük a ricotta túrót, a porcukrot, a reszelt citromhéjat és a vízben feloldott zselatint. A keksztésztára szedjük, elsimítjuk. Kirakjuk a tetejét a szeletelt őszibarackkal, és hűtőben egy órát dermesztjük
A tetejére másfél deci forró barack lében feloldjuk a zselatint. Egyenletesen meglocsoljuk vele a barackot, és még fél órát dermesztjük. Forró vízbe mártott éles késsel, kb. 5x6 centis darabokra vágjuk.
Munka: kb. 45 perc
Fogyasztható: kb. 3 óra múlva