Joghurthab barackkal
Hozzávalók 4 személyre:
-50 dkg barack
-2 ek. barna cukor
-2 ág rozmaring + a díszítéshez
-1 citrom
-5 dl görög joghurt
-3 lapzselatin
Elkészítés:
A barackot megmossuk, meghámozzuk, kimagozzuk, húsát felaprítjuk. Kisebb lábosba tesszük a barackot a barna cukorral és a rozmaringágakkal együtt. Néhány perc alatt lekvárt főzünk belőle, majd hagyjuk kihűlni. A rozmaringot kidobjuk.
A citromot alaposan megmossuk, héját lereszeljük, felének a levét kicsavarjuk. A joghurtot elkeverjük a porcukorral, a citrom héjával. A lapzselatint beáztatjuk, ha megpuhult, kinyomkodjuk, és a citromlében melegítve felolvasztjuk. elkeverjük 1-2 kanál joghurttal, majd a joghurt egészében eldolgozzuk.
Előkészítünk 4 vastagabb falu poharat. Alulra kerül egy réteg baracklekvár, mehet rá a joghurt, majd még egy réteg barack. Hűtőben 3-4 órát hűtjük. Rozmaringbóbitával díszítve kínáljuk.
Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 4 óra múlva