Joghurthab barackkal
2025-06-20  /  Szerző:   /   Egyéb, Rúzs

Hozzávalók 4 személyre:

-50 dkg barack

-2 ek. barna cukor

-2 ág rozmaring + a díszítéshez

-1 citrom

-5 dl görög joghurt

-3 lapzselatin

Elkészítés:

A barackot megmossuk, meghámozzuk, kimagozzuk, húsát felaprítjuk. Kisebb lábosba tesszük a barackot a barna cukorral és a rozmaringágakkal együtt. Néhány perc alatt lekvárt főzünk belőle, majd hagyjuk kihűlni. A rozmaringot kidobjuk.

A citromot alaposan megmossuk, héját lereszeljük, felének a levét kicsavarjuk. A joghurtot elkeverjük a porcukorral, a citrom héjával. A lapzselatint beáztatjuk, ha megpuhult, kinyomkodjuk, és a citromlében melegítve felolvasztjuk. elkeverjük 1-2 kanál joghurttal, majd a joghurt egészében eldolgozzuk.

Előkészítünk 4 vastagabb falu poharat. Alulra kerül egy réteg baracklekvár, mehet rá a joghurt, majd még egy réteg barack. Hűtőben 3-4 órát hűtjük. Rozmaringbóbitával díszítve kínáljuk.

Munka: kb. 30 perc

Fogyasztható: kb. 4 óra múlva