Ízletes meggyleves
2023-06-16  /  Szerző:   /   Egyéb, Rúzs

Hozzávalók:

-1 kg meggy

-1 citrom reszelt héja

-1 csomag vaníliás puding

-3-4 evőkanál cukor

-3-4 szegfűszeg

-3 db fahéj

-kb 2 dl tej (vagy tejszín)

Elkészítés:

A fűszereket főzőtojással, reszelt citrom héjával és a cukorral tegyük fel forrni. Kb. 3-4 percig forraljuk, majd adjuk hozzá a megmosott, magozott meggyet. Fedjük le, hagyjuk ismét felforrni.

Nem kell neki túl sok idő, ne málljon szét a gyümölcs! Közben a pudingport keverjük ki hideg tejjel simára. Amikor ismét forr a leves, keverjük bele a már simára kikevert pudingot. Addig keverjük, amíg közepesen sűrű, de még leveses állagú lesz. Ha szükséges, vízzel hígitsuk. Hidegen, melegen egyaránt tálalhatjuk.

+ a varázslat: Ha igazán különleges ízt akarunk adni, egy késhegynyi kardamom is menjen bele!