Ízletes meggyleves
Hozzávalók:
-1 kg meggy
-1 citrom reszelt héja
-1 csomag vaníliás puding
-3-4 evőkanál cukor
-3-4 szegfűszeg
-3 db fahéj
-kb 2 dl tej (vagy tejszín)
Elkészítés:
A fűszereket főzőtojással, reszelt citrom héjával és a cukorral tegyük fel forrni. Kb. 3-4 percig forraljuk, majd adjuk hozzá a megmosott, magozott meggyet. Fedjük le, hagyjuk ismét felforrni.
Nem kell neki túl sok idő, ne málljon szét a gyümölcs! Közben a pudingport keverjük ki hideg tejjel simára. Amikor ismét forr a leves, keverjük bele a már simára kikevert pudingot. Addig keverjük, amíg közepesen sűrű, de még leveses állagú lesz. Ha szükséges, vízzel hígitsuk. Hidegen, melegen egyaránt tálalhatjuk.
+ a varázslat: Ha igazán különleges ízt akarunk adni, egy késhegynyi kardamom is menjen bele!