Ízletes kagylócska
Hozzávalók:
-2 dl habtejszín (cukrozatlan)
-450 g netto tömegű konzerv zöldborsó
-3-400 g sertés comb vagy csirkemell
-2 nagy fej (300 g) vöröshagyma
-6 gerezd fokhagyma
-1 zacskó (500 g) kagyló tészta
-kevés napraforgóolaj
-ízlés szerint só
-ízlés szerint feketebors (őrölt)
Elkészítés:
A hagymát apróra vágjuk, majd olajon megdinszteljük. Két edényben elosztjuk a megsült hagymát. A hagyma egyik feléhez hozzáöntjük a zöldborsót, majd felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Ízesítjük sóval, borssal.
Ha a borsó már puha (konzerv esetén ezt nem nehéz elérni), beleöntjük a tejszínt és belehintünk 3 gerezd apróra vágott fokhagymát. Tovább főzzük együtt még pár percig. Ha kihűlt a szósz, leturmixoljuk, de csak annyira, hogy maradjon benne egész borsó valamennyi.
A hagyma másik feléhez hozzáadjuk a kockára vágott húst és meghintjük sóval és borssal. Pirosra pirítjuk, majd a legvégén belerakjuk a másik 3 gerezd apróra vágott fokhagymát.
Ha kész van, megfőzzük a kagylótésztát sós vízben.
Legvégül összekeverjük a tésztát a szósszal és a hússal. Állni hagyjuk, hogy a tészta magába szívja a mártást egy kicsit.