Ízletes kagylócska
2025-08-05  /  Szerző:   /   Egyéb, Rúzs

Hozzávalók:

-2 dl habtejszín (cukrozatlan)

-450 g netto tömegű konzerv zöldborsó

-3-400 g sertés comb vagy csirkemell

-2 nagy fej (300 g) vöröshagyma

-6 gerezd fokhagyma

-1 zacskó (500 g) kagyló tészta

-kevés napraforgóolaj

-ízlés szerint só

-ízlés szerint feketebors (őrölt)

Elkészítés:

A hagymát apróra vágjuk, majd olajon megdinszteljük. Két edényben elosztjuk a megsült hagymát. A hagyma egyik feléhez hozzáöntjük a zöldborsót, majd felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Ízesítjük sóval, borssal.

Ha a borsó már puha (konzerv esetén ezt nem nehéz elérni), beleöntjük a tejszínt és belehintünk 3 gerezd apróra vágott fokhagymát. Tovább főzzük együtt még pár percig. Ha kihűlt a szósz, leturmixoljuk, de csak annyira, hogy maradjon benne egész borsó valamennyi.

A hagyma másik feléhez hozzáadjuk a kockára vágott húst és meghintjük sóval és borssal. Pirosra pirítjuk, majd a legvégén belerakjuk a másik 3 gerezd apróra vágott fokhagymát.

Ha kész van, megfőzzük a kagylótésztát sós vízben.

Legvégül összekeverjük a tésztát a szósszal és a hússal. Állni hagyjuk, hogy a tészta magába szívja a mártást egy kicsit.