Itt olvashatsz véleményéket a műlencse műtétről
2022-09-13  /  Szerző:   /   Ajánló

Egy műlencse műtét lehetőséget ad arra, hogy örökre elfeledkezhess a szemüveg viseléséről. Segítségével ugyanis minden távolságra tökéletesen láthatsz. Nézzük meg, mit érdemes tudni a műtétről és hogyan vélekednek róla azok, akik már átestek rajta!


 

Ezért hasznos a műlencse műtét

 

A szemüveg viselése sokak számára kényelmetlen, zavaró, nem beszélve azokról, akiknek látásproblémáik miatt a különböző dioptriával rendelkező szemüvegeket folyton cserélgetni kell. Ez kifejezetten bosszantó, műlencse műtéttel azonban a probléma orvosolható.

 

Az operáció azoknak a 45 év feletti pácienseknek ajánlott, akik homályosan látnak közelre és/vagy távolra, emiatt pedig szemüveget hordanak, azonban időskori lézeres látásjavításra már nem alkalmasak. Fontos kiemelni, hogy műlencse műtét csak olyanoknál végezhető, akiknek a szemén még nem alakult ki szürkehályog. Ez azonban a műtéttel megelőzhető.

 

Így zajlik az operáció

 

A műlencse műtét elvégzése a szürkehályog műtéttel azonos technikával történik. Lényege, hogy a saját szemlencsét ultrahangos technikával műlencsére cserélik. A beültetett műlencse több típusú – monofokális, EDOF vagy trifokális – is lehet. Ez utóbbi fajta a legelőnyösebb, hiszen a műtét után a látás 100%-os lesz, szemüvegre pedig soha többé nem lesz szükség. A beavatkozás abszolút fájdalommentes, rendkívül rövid ideig tart, az érzéstelenítés pedig szemcseppekkel történik, így az injekció alkalmazásától sem kell tartania.

 

Minden ilyen műtét előtt alapos kivizsgálásra kerül sor, hiszen a szem állapotának felmérése kiemelt jelentőséggel bír az operáció szempontjából. A megelőző konzultáció során történik meg a beültetendő műlencse kiválasztása és megtervezése is, amely során az orvosi szempontok mellett a páciens igényeit is figyelembe veszik.

 

A műlencse műtét tehát közelre és távolra is biztosítja az éleslátás lehetőségét azoknak a 45 év feletti betegeknek a részére, akiknek a szemén még nem alakult ki szürkehályog. Sem felső korhatára, sem pedig dioptriakorlátja nincs, így sokak számára kínál végleges megoldást a látáproblémák kezelésére. Alkalmazásával ráadásul a szürkehályog későbbi kialakulásának esélye is a nullára csökkenthető.

 

A műlencse műtéttel kapcsolatos vélemények

 

Bár a műtét nem jár fájdalommal, egyáltalán nem megterhelő és mindössze kb. 20 percet vesz igénybe, mégis sokan tartanak tőle. Ha Neked is kételyeid, félelmeid vannak egy esetleges operációval kapcsolatban, érdemes megismerkedned azok beszámolóival, akik már túlestek rajta.  A drnagymihaly.hu linkre kattintva több véleményt is olvashatsz a műlencse műtétről.

 

Az oldalon hírneves és hétköznapi emberek tapasztalatait ismerheted meg, a vélemények között szemezgetve pedig hamar biztossá válhatsz azzal kapcsolatban, hogy a beavatkozással csak nyerhetsz.

 

A véleményezők mindegyike pozitív élményeiről számol be, a műtét alapjaiban változtatta meg mindannyiuk életét. Hiszen nincs annál nagyobb ajándék, mint újra visszanyerni a tökéletes látás képességét! Ha Te is részesülnél benne, vegyél részt egy műlencse műtéten!