Így varázsolj szőke melírcsíkokat a hajadba!
2023-02-02  /  Szerző:   /   Egyéb, Rúzs

Itt az ideje felfrissíteni a hajszínedet, de egy hajszínváltás azért sok lenne? Akkor mondjuk dobd fel néhány szőke tinccsel az összehatást. Az eredmény olyan lesz, mintha a napsugarak szívták volna világosabbra a hajadat, és a barna hajszínt is könnyedebbé teszi néhány szőkés tincs.

A lágy reflexektől az erős kontrasztokig bármi megvalósítható, amihez csak kedved van! És a legjobb benne: egy kevés ügyességgel te magad is elkészítheted a frizurádat. Néhány dologra azonban érdemes ügyelned, ha te magad ragadsz festőecsetet.

 

Szőke tincsek sajátkezűleg: 6 kérdés & válasz

A szőke melyik árnyalata illik hozzám?

Szőke és szőke között is van különbség. A szőke tincsek színpalettája a mézszőkétől az arany, a hamvas, a karamell ányalatokon át a platinaszőkéig terjed. Mielőtt munkához látnál, gondold végig, hogy milyen hatást akarsz elérni. A természetes eredményhez fontos, hogy a festés előtt meghatározzuk a saját bőrszínünk típusát: a meleg árnyalatok a sötétebb típusúaknak állnak különösen jól, a hűvösebb árnyalatok pedig a világosabb bőrrel alkotnak harmonikus párost.

Csak a természetes vagy a festett hajat is lehet szőkíteni?

Nyilvánvalóan a természetes és kezeletlen hajat a legjobb és a legegyszerűbb világosítani. A barna hajba csempészett szőke tincsek természetes és laza hatást keltenek. Ha már festett a hajad, akkor a legjobb, ha a munkát egy profira bízod, mert ő az, aki a legjobban meg tudja jósolni, hogy a kémiai reakció révén milyen eredményt fogtok elérni. Így elkerülhetők a balesetek – például hogy a szőkített tincsek sárgás, a legrosszabb esetben pedig zöldes árnyalatúvá váljanak.

Mennyire nehéz önmagunknak melírozni?

Az otthoni használatra szánt melírozó termékcsomagok általában tartalmaznak egy melírozó sapkát és egy speciális kefét, amik megkönnyítik a felvitelt. Aki az első alkalommal nem mer egyedül belevágni, az a legjobb, ha a barátnőjétől kér hozzá segítséget. Még egy tipp: hogy ne érjen kellemetlen meglepetés, a legjobb, ha először csak egy-egy tincsen próbálod ki a technikát.

 

Melírcsíkok és tartós hullám: megfér egymás mellett a kettő?

A dauerolás és a hajfestés olyan kémiai folyamatok, amik megváltoztatják a haj szerkezetét, jelentős mértékben igénybe veszik, és tönkre is tehetik azt. Ezért nem tanácsos egyszerre szőkíttetni és daueroltatni. Ha ennek ellenére is ragaszkodsz a kombinációhoz, akkor mindenképpen ajánlott 2-3 hetet hagynod a két kezelés között. Better safe than sorry!

Melírozni a hajtövektől kell?

Igen, a természetes eredmény érdekében az egyes tincseket a hajtövektől kezdve festjük be – csak így jön létre a kívánt strukturált hatás, ami a hajat optikailag dúsabbá teszi.

Melírozás: mire ügyeljek, ha én csinálom?

A szőkítő festéket a bekeverés után rögtön fel kell használni (nem szabad tárolni), mert csak így lesz garantáltan szép az eredmény.

A befestett hajtincsekre semmi esetre sem szabad fóliát tenni, mivel egyébként a szerben található lúgosítószerek nem képesek elillanni, és jelentős mértékben károsíthatják a hajat.

Hajfestés előtt húzz rá a ruhádra egy régi pólót, mert a festék nem csak a hajad, a textíliák színét is kiszívja.

A festéshez feltétlenül viseld a termékhez mellékelt kesztyűt.

A frissen melírozott haj rendkívül hálás egy extraadag balzsamos ápolásért vagy pakolásért.