Így találd meg a hozzád illő tökéletes szemöldökformát
2020-09-27  /  Szerző:   /   Egyéb, Rúzs

Ha van egy olyan része az arcunknak, ami jelzi a kort, amiben élünk, akkor az mindenképpen a szemöldök. Gondolj csak a cérnavékony trendre a 90-es évekből (de akár beszélhetünk a 20-as évekről is), majd a dús, felfelé fésült divatról az utóbbi évekből, amit például Cara Delevingne tett népszerűvé.

Ha azt hinnéd, hogy csak egy kis szőrzet az arcodon, akkor gondold újra, mert a szemöldök formájának köszönhetően az egész arcberendezésünket át tudjuk variálni, kiemelheti és elnyomhatja a vonásainkat és gyönyörűen keretezi a tekintetünket. Biztosan te is belefutottál már olyan mémekbe, ahol teljesen kicserélték hírességek szemöldökét valaki máséra vagy éppen letörölték egy az egyben. Ugye, hogy mennyire fontos része az arcunknak? Akkor meg is kell találnod a te arcformádhoz legjobban illőt és megfelelően fenntartani, ápolni utána.

A dús, egyenes szemöldök könnyedén fáradtnak, szomorúnak teheti a tekinteted, a túl magas ívű pedig szigorúnak, elvonhatja a figyelmet a szemedről. Éppen ezért olyan népszerűek újabban a különböző szemöldök-formázó kezelések is, mint például a mikroblading vagy a laminálás.

 

Íme hogyan válaszd ki a hozzád legjobban illő formát:

Maradj a természetes formánál

Ha teheted, akkor próbáld minél inkább a természetes szemöldököd formáját és elhelyezkedését megőrizni a formázásnál. Nem véletlenül kaptad ezt a természettől és inkább azt fejleszd egy még attraktívabb formára, mintsem teljesen megváltoztatni azt.

Ne hagyd, hogy elhatalmasodjon rajtad

Figyelj arra, hogy arányos legyen a szemöldököd az arcodhoz, egy kicsi arcon nagyon furán néz ki egy erős, látványos szemöldök, ami hamarabb lép be egy szobába, mint te magad. Egy nagyon vékony szemöldök pedig egy kerekebb arcot csak még szélesebbnek mutat.A méretét az arcod formájához igazítsd

Ha hosszúkás az arcformád, akkor az íves szemöldök csak tovább nyújtja az arcod. Az egyenes szemöldök egy szögletes arcot tovább négyszögesít, ha beleviszel egy kis ívet, akkor emeli a tekinteted és puhít a vonásaidon. A kerek arcot csak még jobban kerekíti a kerek szemöldök, inkább formázd ívesen, hogy oválisabbnak tűnjön az arcod tőle.

Okosan válassz színt

A jól megválasztott szemöldök az arcodat fiatalíthatja, vékonyabbnak mutathatja, de mindez semmit nem ér, ha nem jól választod meg a színét. Ha a sötét szemöldököt szereted, akkor kicsit vékonyabbra formázd, hogy ne uralkodjon el az arcodon. Az idősebb arcon a nagyon sötét szemöldök harsány, inkább egy világosabb, természetesebb színnel próbálkozz. Ha ősz a hajad, akkor inkább a szőkébb irányba színezd a szemöldököd. Akinek pedig sötét haja volt, de most ősz vagy szőkített, az szintén jobban teszi, ha világosítja a szemöldökét is.

 

Kérj segítséget, és utána már könnyebb lesz azt megtartani

Ha lehet, akkor találja egy szemöldökformázó szakértőt vagy egy kozmetikust, aki megformázza neked az ideális szemöldököt, ezt utána csak követned kell és az általa szedett formát fenntartani. Olyan embert válassz, akiben teljes mértékig megbízol, mint ahogy a fodrászodban is. De az a legjobb, ha a természetes formád megtartására törekszel, így csak a kósza szálakat kell szedegetni időnként, hogy rendezettebb legyen a hatás. 

Hogyan töltsd ki a szemöldököd helyesen?

1. Fogj egy szemhéjpúder ecsetet, nézz egyenesen a tükörbe és állítsd az orrod mellé, jelöld be ezt a pontot - itt fog kezdődni a szemöldököd, ezzel vékonyítod az orrod és egyensúlyozod a szemeidet.

2. Az orrod hegyétől kifelé a pupillád irányába állítsd az ecsetet, itt lesz majd az íve, amivel kinyitod a tekinteted és azonnali lifting hatása lesz.

3. Az ecsetet az orrod hegyétől most a szemed sarkába irányítsd, idáig fog tartani a szemöldököd. Ez megnagyobbítja a szemeid.

Ha csak épp szemöldökzselével kicsit átfésülöd a szőrszálakat felfelé és kifelé, már ez is óriási hatással lesz a megjelenésedre, de ha igazán szereted a szemöldököket, akkor bátran használj mindenféle szemöldökformázó terméket.

Forrás: Glamouronline