Így legyen kényelmes a hálószobád!
2021-12-20  /  Szerző:   /   Ajánló

Ha egy olyan hálószobában ébredsz minden nap, ami számodra egy kellemes közeg és szívesen töltesz benne időt, az egész napodra meghatározhatja az alaphangulatodat. Egy olyan térben, ahol felfrissültnek és kisimultnak érezheted magad, rendkívüli fontossága van a közérzetedre, és segíthet abban, hogy a jól működő idegrendszered mellett a szervezetednek megfelelő alvást is megkaphasd. Néhány tippel ezt hamar elérheted - mutatjuk, hogyan!


A béke rendezett szigete

A hálószoba nemcsak az alvásról szól. Ez egy olyan hely, ahová elvonulhatsz kikapcsolódni, és ahol 100 százalékig jól érezheted magad. Ezt azonban sok minden befolyásolhatja. Nem mindegy például a kényelem szempontjából, hogy a hálószoba bútorok miként vannak elrendezve. A túlzsúfolt tér nemcsak rendezetlenséget keltenek, de még több distresszt generálhatnak benned. Törekedj arra, hogy az elrendezés praktikus, funkcionális és számodra barátságos legyen. Az ágyat helyezd, amennyire csak a tér engedni, távolra az ajtóktól és ablakoktól. Az éjjeli szekrények legyenek elérhető távolságra az ágytól. Legyenek úgynevezett állomások a szobában: például a munkaállomás ne legyen ugyanott, ahol alszol, vagy ahol kikapcsolódva olvasol, telefonozol.

Gardrób vagy akasztó állvány

Válassz a te életstílusodnak leginkább megfelelő bútorokat. Ha extrán sok ruhád van, a plafonig érő nagy, kétajtós és fiókos szekrényeket érdemes választanod. Amennyiben a sminkelés a szívednek kedves hobbid, a fésülködőasztalok közül szerezz be egy neked tetszőt. Egyike vagy a modern videó bloggereknek? Alakíts ki egy fénysarkot állvánnyal! Netán szeretsz kockulni számítógépes játékokkal? Akkor a gamer asztalokat és székeket neked találták ki.

Fényesen ragyogj

Sok esetben a szoba komfort hangulatán a rosszul beállított fények tudnak rontani. Válassz semleges vagy meleg tónusú lámpákat. A led fények sokkal kellemesebb fényt árasztanak magukból, és mellé környezetbarátabb megoldást kínálnak. A közérzeted javításáért szerezz be egy állólámpát és egy asztali vagy éjjeli lámpát.

Bármelyikkel is vágsz bele a hálód kényelmesebbé tételéhez, egy biztos: a Bonami weboldalán megtalálhatod a szívednek kedves bútorokat!


A fotó forrása:

JP 3D / Shutterstock.com