Így készíts tökéletes Bounty-kockát!
2020-03-03  /  Szerző:   /   Egyéb, Rúzs

A csoki és a kókusz párosa verhetetlen, különösen egy olyan könnyű és krémes desszertben, mint ez a piskótakocka. Egyszerű elkészíteni, nagyon lágy és krémben gazdag, nem túl édes, de határozottan csokis - szétolvad a szájban minden falatja!

Pillekönnyű csokis piskóta és nagyon sok kókuszos krém, pontosabban inkább hab teszi ezt a sütit ellenállhatatlanná, és bár nincs benne sok cukor, azért egy igazi kalóriabomba - viszont az a fajta tökéletes desszert, amire érdemes elcsábulni, mert annyira finom.

A piskóta kukoricakeményítő és liszt keverékével, egy kis sütőporral készül, így légiesen könnyű, a krém pedig mascarpone, sűrített tej és tejszín keverékével, amit kókusz és vanília ízesít - mindkettő nagyon egyszerű, a végeredmény viszont lenyűgözően finom, akár tortának is érdemes elkészíteni, kerek formában, a végén kicsit kidíszítve, mert ünnepi desszertként is megállja a helyét, annyira isteni!

 

Csokis-kókuszhabos piskóta

Hozzávalók:

A tésztához:

4 nagyobb tojás

10 dkg cukor

5 dkg étkezési keményítő

4 dkg kakaópor

2 dkg liszt

1 kávéskanál sütőpor

csipet só

A kókuszos krémhez:

40 dkg mascarpone

15 dkg sűrített tej

1,5 dl tejszín

10 dkg kókuszreszelék

1 teáskanál vanília-kivonat


Elkészítés:

1. A tésztához a tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjéket egy csipet sóval kemény habbá verjük. A tojássárgákhoz adjuk a cukrot, és jól kihabosítjuk, míg szinte fehér lesz, majd hozzáöntjük a fehérjehabhoz, és egy spatulával finoman összeforgatjuk, míg egy könnyű, habos masszát kapunk. A száraz alapanyagokat - a kukoricakeményítőt, a kakaóport, a lisztet és a sütőport - hozzászitáljuk, és kíméletesen beleforgatjuk, míg könnyű, homogén tésztát kapunk.

2. Sütőpapírral bélelt kisebb tepsibe öntjük, elsimítjuk, és 180 fokos sütőben, légkeverés mellett kb. 18-20 perc alatt megsütjük. A sütőből kivéve 10 percet pihentetjük, majd a sütőpapír segítségével kiemeljük, és rácson hagyjuk teljesen kihűlni.

3. A krémhez a szobahőmérsékletű mascarponét, a hideg tejszínt, a vaníliát és a sűrített tejet keverőtálba tesszük, és egy elektromos habverővel felverjük, hogy jó habos és könnyű legyen, majd a kókuszreszeléket hozzáadjuk, és egy spatulával finoman beleforgatjuk, hogy minél kevésbé törjük a habot.

4. A kihűlt csokis piskótát lapjában félbevágjuk, az egyiket megkenjük a krém felével, befedjük a másik tésztalappal, majd ráhalmozzuk a maradék kókuszos krémet, elsimítjuk, és hűtőbe tesszük legalább 2 órára.

5. Szeletelve vagy kockára vágva tálaljuk, ízlés szerint meghinthetjük csokireszelékkel, meglocsolhatjuk olvasztott csokival, de ez akár el is hagyható - annyira finom magában is.

Forrás: Cookta