Így készíts tökéletes Bounty-kockát!
A csoki és a kókusz párosa verhetetlen, különösen egy olyan könnyű és krémes desszertben, mint ez a piskótakocka. Egyszerű elkészíteni, nagyon lágy és krémben gazdag, nem túl édes, de határozottan csokis - szétolvad a szájban minden falatja!
Pillekönnyű csokis piskóta és nagyon sok kókuszos krém, pontosabban inkább hab teszi ezt a sütit ellenállhatatlanná, és bár nincs benne sok cukor, azért egy igazi kalóriabomba - viszont az a fajta tökéletes desszert, amire érdemes elcsábulni, mert annyira finom.
A piskóta kukoricakeményítő és liszt keverékével, egy kis sütőporral készül, így légiesen könnyű, a krém pedig mascarpone, sűrített tej és tejszín keverékével, amit kókusz és vanília ízesít - mindkettő nagyon egyszerű, a végeredmény viszont lenyűgözően finom, akár tortának is érdemes elkészíteni, kerek formában, a végén kicsit kidíszítve, mert ünnepi desszertként is megállja a helyét, annyira isteni!
Csokis-kókuszhabos piskóta
Hozzávalók:
A tésztához:
4 nagyobb tojás
10 dkg cukor
5 dkg étkezési keményítő
4 dkg kakaópor
2 dkg liszt
1 kávéskanál sütőpor
csipet só
A kókuszos krémhez:
40 dkg mascarpone
15 dkg sűrített tej
1,5 dl tejszín
10 dkg kókuszreszelék
1 teáskanál vanília-kivonat
Elkészítés:
1. A tésztához a tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjéket egy csipet sóval kemény habbá verjük. A tojássárgákhoz adjuk a cukrot, és jól kihabosítjuk, míg szinte fehér lesz, majd hozzáöntjük a fehérjehabhoz, és egy spatulával finoman összeforgatjuk, míg egy könnyű, habos masszát kapunk. A száraz alapanyagokat - a kukoricakeményítőt, a kakaóport, a lisztet és a sütőport - hozzászitáljuk, és kíméletesen beleforgatjuk, míg könnyű, homogén tésztát kapunk.
2. Sütőpapírral bélelt kisebb tepsibe öntjük, elsimítjuk, és 180 fokos sütőben, légkeverés mellett kb. 18-20 perc alatt megsütjük. A sütőből kivéve 10 percet pihentetjük, majd a sütőpapír segítségével kiemeljük, és rácson hagyjuk teljesen kihűlni.
3. A krémhez a szobahőmérsékletű mascarponét, a hideg tejszínt, a vaníliát és a sűrített tejet keverőtálba tesszük, és egy elektromos habverővel felverjük, hogy jó habos és könnyű legyen, majd a kókuszreszeléket hozzáadjuk, és egy spatulával finoman beleforgatjuk, hogy minél kevésbé törjük a habot.
4. A kihűlt csokis piskótát lapjában félbevágjuk, az egyiket megkenjük a krém felével, befedjük a másik tésztalappal, majd ráhalmozzuk a maradék kókuszos krémet, elsimítjuk, és hűtőbe tesszük legalább 2 órára.
5. Szeletelve vagy kockára vágva tálaljuk, ízlés szerint meghinthetjük csokireszelékkel, meglocsolhatjuk olvasztott csokival, de ez akár el is hagyható - annyira finom magában is.
Forrás: Cookta