Így használd az aktív szént a szép bőrért és fogakért
2022-10-03  /  Szerző:   /   Egyéb, Rúzs

Az aktív szenet Ázsiában már évszázadok óta természetes gyógyszerként használják. Most mi is felvesszük a fekete hatóanyagot a bőr- és fogápoló csodaszereink listájára!

Mi is az az aktív szén?

Manapság sok szépségápolási termék színe feketére változott, ugyanis az összetevőik sorába az aktív szén is felkerült. A természetes hatóanyagot pirolízis útján állítják elő.  A szenet nagyon magas hőmérsékleten történő feldolgozás aktiválja. Ázsiában az aktív szenet már évszázadok óta természetes gyógyszerként használják, nálunk pedig arc- és fogápoló csodaszerként került be a köztudatba.

 

Így ápol az aktív szén

Manapság számos tusfürdő, peeling, dezodor, lehúzható pakolás és fátyolmaszk ápoló hatóanyagaként találkozhatunk az aktív szénnel. Tusfürdőben a pórusok mélyére hatolva tisztítja meg a bőrt, és felszívja róla a felesleges faggyút. Az aktív szenet tartalmazó pakolások és peelingek mágnesként vonzzák magukhoz a bőrön lévő szennyeződéseket, faggyút és az elhalt hámsejteket. Ezeket lehúzáskor a maszkkal együtt eltávolítjuk, és a bőr ilyenkor mélyen megtisztul. A pattanások elleni küzdelemben az aktív szén és a szalicilsav kombinációja bizonyult hatékonynak. Mivel az aktív szén enyhén fertőtlenítő hatású, dezodorok hatóanyagaként a testszag kialakulása ellen is véd.

Ragyogó mosoly aktív szénnel

A fogkrémben lévő természetes, fekete összetevő mikroműanyag és fehérítő anyag mentesen távolítja el az elszíneződéseket és a lepedéket anélkül, hogy közben – más dörzsanyagokkal ellentétben – roncsolná a fogzománcot. Ezenkívül az aktív szín fertőtlenítő hatásának köszönhetően a baktériumokat is elpusztítja a szájban, így megelőzi a rossz szájszag kialakulását.