Húsos-rizses káposzta
Hozzávalók 6 személyre:
-1 kg sertéscomb vagy lapocka
-1 kg savanyú káposzta
-15 dkg füstölt szalonna
-1 fej vöröshagyma
-1 db paprika
-1 db paradicsom
-1 ek. pirospaprika
-3 db babérlevél
-20 dkg rizs
Elkészítés:
A húst kockákra vágjuk. A savanyú káposztát átmossuk. A szalonnát csíkokra vágjuk. A hagymát meghámozzuk, a paprikát és a paradicsomot megmossuk, mindezeket kisebb kockákra vágjuk.
A szalonnát megpirítjuk, megdinszteljük rajta a hagymát. Hozzáadjuk a paprikát, a paradicsomot, pár percig pároljuk, majd rátesszük a húst. Sózzuk,borsozzuk, megszórjuk a pirospaprikával, rádobjuk a babérlevelet, pici vizet öntünk rá, hozzáadjuk a rizst és fél órát főzzük, hogy a hús megpuhuljon.
Tűzálló tálba tesszük a húsos keveréket, rárakjuk a káposztát és 180 fokos sütőben 30 perc alatt összesütjük.
Munka: kb. 45 perc
Fogyasztható: kb. 2 óra múlva