Húsos-rizses káposzta
2024-09-08  /  Szerző:   /   Egyéb, Rúzs

Hozzávalók 6 személyre:

-1 kg sertéscomb vagy lapocka

-1 kg savanyú káposzta

-15 dkg füstölt szalonna

-1 fej vöröshagyma

-1 db paprika

-1 db paradicsom

-1 ek. pirospaprika

-3 db babérlevél

-20 dkg rizs

Elkészítés:

A húst kockákra vágjuk. A savanyú káposztát átmossuk. A szalonnát csíkokra vágjuk. A hagymát meghámozzuk, a paprikát és a paradicsomot megmossuk, mindezeket kisebb kockákra vágjuk.

A szalonnát megpirítjuk, megdinszteljük rajta a hagymát. Hozzáadjuk a paprikát, a paradicsomot, pár percig pároljuk, majd rátesszük a húst. Sózzuk,borsozzuk, megszórjuk a pirospaprikával, rádobjuk a babérlevelet, pici vizet öntünk rá, hozzáadjuk a rizst és fél órát főzzük, hogy a hús megpuhuljon.

Tűzálló tálba tesszük a húsos keveréket, rárakjuk a káposztát és 180 fokos sütőben 30 perc alatt összesütjük.

Munka: kb. 45 perc

Fogyasztható: kb. 2 óra múlva