Hosszú Katinka magánéletéről vallott
2020-02-10  /  Szerző:   /   Egyéb, Párkapcsolat

Hosszú Katinka több mint 25 éve úszik, és már az ötödik olimpiára készül. Mint mondja, a mai napig tudatosan készül minden egyes megmérettetésre. De nem csak a medencében céltudatos: a magánéletében is határozott elképzelése van arról, milyen családmodellben képzeli el a jövőjét.


A legendás úszónő a múlt évben töltötte be a harmincadik életévét, de egyelőre még nem döntötte el, mikor szeretne édesanya lenni. Mint a legtöbb nőt, természetesen őt is foglalkoztatja az anyaság, a családalapítás gondolata, és – mint meséli – sokat is szokott gondolkodni a témán. – Mindenképpen szeretnék gyereket. Nem is egyet, többet. Hogy pontosan mennyit, azt még nem tudom – mondja.

Katinka jelenleg gőzerővel a tokiói olimpiára koncentrál, szeretné magából a maximumot kihozni, így minden energiája az edzésre, a felkészülésre megy el, s ma még nem tudja, mikor áll majd készen az anyaságra. Egy dolgban azonban biztos.

– Azt már eldöntöttem magamban, hogy amint elérkezettnek látom az időt a családalapításra, a szülés után nem fogok visszamenni úszni. Tudom, hogy a nagyvilágban rengeteg példa akad arra, hogy profi úszónők ugyanúgy folytatják a versenyzést miután szültek és anyává váltak, én azonban nem szeretnék közéjük tartozni – magyarázta.

E döntés oka igen ésszerű: Katinka nem szeretne olyan családanya lenni, aki naponta 8-10 órát van távol a szeretteitől, ugyanis számára ez rengeteg kiesett – és pótolhatatlan – időt jelentene.


Forrás: Blikk