Hogyan NE legyél unalmas közhely egy online társkeresőn?
2021-05-07  /  Szerző:   /   Egyéb, Randi

Az internetes társkereső oldalak egyik legnagyobb előnye, hogy számtalan jelölt közül válogathatsz egy felületen. Sajnos azonban a legnagyobb hátránya is pont ugyan ez. Te talán azt gondolod magadról, hogy egyedi és szórakoztató vagy (és biztosan igaz is ez), de nagyon könnyen beleeshetsz a klisék csapdájába, ha ugyanazokat a közhelyeket, elcsépelt idézeteket és poénos kiírásokat használod, amelyeket mindenki más.

Hogyan kerülheted el, hogy unalmassá válj? Vizsgáld át a bemutatkozásod, hogy még véletlenül se legyen olyan, mint az alábbi profilok!

Az „emoji mániás”

A hangulatjelek cukik, és sokat hozzátesznek érzelmileg egy száraz, írott beszélgetéshez. Ugyanakkor nem árt óvatosan bánni velük, ha nem szeretnél egy harmadikos kisiskolás szintjén lévő társkeresőnek tűnni. Ráadásul arra is ügyelned kell, hogy egy-egy hangulatjelhez mindenki más háttérjelentést kapcsol, így komoly félreértésekhez is vezethetnek. A legfontosabb tanácsunk ezért, hogy használd őket, de csak mértékkel.

A „világjáró”

Utazni klassz és menő dolog, de, hacsak nem vagy egy digitális nomád vagy világjáró influenszer, akkor az utazás csak egy darabja az életednek és a személyiségednek a sok egyéb tulajdonságod mellett. Az sem elhanyagolható szempont, hogy a sok nyaralás nem mindenki számára elérhető, sőt, egyeseknek kifejezetten luxus dolog, amelyet nem, vagy csak nagyon ritkán engedhetnek meg maguknak. Így a túlzott hencegéseddel elriaszthatod azokat, akiknek nincs ennyi lehetősége a világ távoli pontjaira eljutni.

Az „idézetes”

Mindegy, hogy inspirációs vagy épp vicces, ha egy idézetet már egyszer láttál, akkor olyan mintha már ezerszer láttad volna. És ha már láttad ezerszer, akkor egyszerűen csak átsiklik felette a szemed, ahelyett, hogy megragadná a figyelmedet. Amit tehetsz helyette, hogy inkább megmagyarázod, mit is jelent számodra egy-egy ilyen üzenet és miért tartod fontosnak a saját személyiséged, illetve életed szempontjából.

Ezt is olvasd el! - Ezt a 10 típust kerüld el online társkereséskor

A „spontán”

A legtöbb ember azt gondolja magáról, hogy spontán, de a legtöbb ember egyáltalán nem az.

A „sorozatfüggő”

Szereted a Netflixet? Nagyszerű. De ezzel egy vagy a millióból 2021-ben. A legtöbb társkereső számára ez csak egy unalmas adat rólad, semmiképpen sem figyelemfelkeltő tulajdonság.

A „centiméter ember”

180 cm vagy? Oké, de tényleg ez az első és legfontosabb? A férfiak számára talán igen, de pont ez az a tulajdonság, amelyre senkinek nincsen ráhatása. A fotókon szuper trükkökkel ugyan mutathatod magad másnak, magasabbnak vagy pont alacsonyabbnak, de az első személyes randevún úgyis kiderül minden turpisság. Kár ezen fáradoznod.

A „megmondó”

Ha egy társkereső a saját bemutatkozásában arról beszél, hogy milyennek kellene lenni másoknak, az sosem túl nyerő. Inkább negatív visszatetszést vált ki az olvasókból, és menekülőre fogják. Ha Neked nem tetszik valaki, akkor ne kezdj vele párbeszédet, csak görgess tovább és keress valaki mást. Ne Te legyél az internet „megmondó” embere, hogy kinek és miként kellene élnie, mert egy randioldal nem erre való.

A „gyerekfotós”

Akárcsak egy állásinterjún, ha magyarázkodással kell kezdened egy beszélgetést, akkor az már rég rossz és tökéletesen esélytelen. Egyszerűen csak ne ossz meg olyan fényképet magadról, amelyen egy gyereket fogsz a karjaidban, aki történetesen nem is a Tiéd.

A társkeresés kemény dió, megírni egy bemutatkozást sokszor nagyon nehéz, mert általában nem szeretünk magunkról mesélni. Azért nem kell elkeseredned! Ha magadat adod, és hű maradsz az értékeidhez, akkor nagy baj nem érhet. Csak kerüld a fenti kliséket, és az első lépést már meg is tetted!