Hogyan mondd el a párodnak, hogy nem akarsz vele összeköltözni?
2020-07-15  /  Szerző:   /   Egyéb, Párkapcsolat

Minden kapcsolatban eljön az a pont, amikor felmerül az összeköltözés lehetősége. Mindegy azonban, hogy kitől származik az ötlet, a párodtól, a családtól, vagy akár Tőled, ha úgy érzed, hogy nem állsz még rá készen, akkor nem szabad belemenned. Senki nem erőltethet rád ugyanis olyat, amit nem akarsz, vagy amitől túlságosan félsz. Persze, ha a partnered már nagyon szeretné siettetni, akkor nem lesz könnyű beszélned vele erről. Hogyan csináld?

1. Kérj időt, hogy átgondolhasd!

Teljesen természetes dolog, ha semmit nem szeretnél elkapkodni, és időt kérsz, hogy tisztázd a gondolataidat. Egyúttal nyugtasd meg a párod, hogy nem akarsz szakítani, nagyon szereted, még akkor is, ha esetleg még nem fogsz igent mondani az ötletre. Készítsd fel erre az eshetőségre is.

2. Vesd össze az előnyöket és hátrányokat!

Készíts egy listát, amelyen felsorolod, hogy mi szól mellette, és mi ellene egy összebútorozásnak. Mindkét oldalra hagyj elég időt, próbálj objektív maradni. Ezek ugyanis segítségedre lesznek majd, ha arra a nagy beszélgetésre sor kerül. Egy ilyen lista rendszerezi a gondolataidat, és talán a helyes döntést is megalapozza.

3. Keressetek egy nyugodt időpontot a beszélgetésre!

Amikor úgy érzed, hogy összegyűjtötted a gondolataidat, akkor ülj le a pároddal beszélgetni. Ne várd meg, hogy újra ő hozza fel a témát, most legyél Te a kezdeményező. Próbálj végig nyugodt maradni.

4. Kezdd a jó résszel..

Egy ilyen beszélgetés során, könnyű megbántani a másikat. Ezért jobb, ha már az elején biztosítod arról, mennyire szereted, és hogy szerinted miért lenne jó összeköltözni vele. Sorold fel az összes indokot, ami csak eszedbe jutott, hidd el, jól fog neki esni minden gondolat.

5. Aztán folytasd a kevésbé jó dolgokkal!

Sajnos a beszélgetés nehéz szakasza csak most következik. Mondd el neki, hogy milyen kételyek vannak benned. Először mesélj magadról: hogy úgy érzed még nem állsz készen, vagy még sosem éltél együtt senkivel, esetleg attól tartasz, hogy megutál majd, ha reggeltől estig össze lesztek zárva. Aztán tereld a beszélgetést rá: lehet, hogy túlságosan rendetlennek tartod, és félsz attól is, hogy rosszul viselné, hogy alkalmazkodnia kell egy lakótárshoz. Vigyázz mit és hogyan mondasz, mert nem akarod megbántani, sem szakítani vele, az őszinteség mégis elkerülhetetlen.

Ezt is olvasd el! - 5 dolog, amiről beszélnetek kell, mielőtt összeköltöztök

6. Légy kedves!

Senki nem szereti a visszautasítást, főleg attól az embertől, aki a legfontosabb a számára. Legyél nagyon kedves, és éreztesd vele a szerelmedet.

7. Emlékeztesd rá, hogy ez a döntés nem örökre szól.

Természetesen nem neki mondasz nemet, és nem örökre. Még nem állsz rá készen, de pár hónap múlva már lehet, hogy Te akarod majd ezt a következő lépcsőfokot meglépni a kapcsolatotokban. Ne félj elmondani neki, hogy mi zavar, vagy mit szeretnél, ha másként lenne. Együtt elkezdhettek tenni azért, hogy jobb legyen a kapcsolatotok.

8. Kivéve, ha mégis úgy gondolod…

Ha komolyan átgondoltad a kapcsolatotokat, akkor ezen a ponton már tudnod kell, hogy akarod-e egyáltalán tovább folytatni az egészet. Az is lehet, hogy soha nem szeretnél senkivel összeköltözni, mert Neked így jó. Ezt is őszintén el kell mondanod. Add meg a lehetőséget a párod számára, hogy eldönthesse, hogyan tovább.

Egy ilyen beszélgetés mindig nehéz, de ha nem állsz készen az összeköltözésre, akkor nem szabad csak azért megtenned, hogy ne bántsd meg a partneredet. A párkapcsolatban az őszinteség alapvető, egyetlen hazugság tönkre tehet mindent. Ezért is fontos, hogy nyíltan beszéljetek róla, de mindig legyél kedves és megértő. Mert egyikőtöknek sem könnyű.