Hogyan ismerkedj, ha épp válófélben vagy? – Mit tegyél? (2. rész)
2021-09-20  /  Szerző:   /   Egyéb, Randi

A kérdés talán meglepő, hiszen a legtöbb szakértő egyetért abban, hogy a randizással érdemes addig várni, amíg a jogi procedúra lezárul, de az élet gyakran felülírja ezeket a tanácsokat, hiszen egy válás hosszú folyamat, akár évekig is elhúzódhat, így nagyon is jogos a kérdés felvetése.

Ha Te is ebben a cipőben jársz, akkor azt kell tenned, amit helyesnek érzel. Ugyanakkor nem árt az elővigyázatosság, mert bár jogilag senki nem tilt el az ismerkedéstől, de egy ilyen helyzet meglehetősen kényes.

Mit ne tegyél sosem? Olvasd el cikkünk első részében!

Mit tegyél? Kövesd az alábbi tanácsainkat!

Csak akkor randizz, ha tényleg készen állsz rá!

Ez nem annyira idő kérdése, sokkal inkább az érzéseidtől és a lelkiállapotodtól függ. Sokan ugyanis már jóval a válási papírok benyújtása előtt elhidegülnek a házastársuktól, és semmilyen érzelmi kötődés nem marad köztük. Mások viszont esetleg még reménykednek a közös újrakezdés lehetőségében, vagy egyszerűen képtelenek elfogadni a szakítást és lezárni a múltat. Ha utóbbi csoportba tartozol, akkor mindenképpen várj a randizással, inkább foglalkozz a saját lelkeddel, és a gyógyulással.

Fedezd fel, hogy milyen irányba változott a randizás világa!

Valószínűleg több évnyi lemaradásban vagy a mai kor párkeresési trendjeihez képest, hiszen teljesen más lehetőségek állnak most rendelkezésedre, mint korábban. Nézz szét a különböző netes társkeresőkön, tölts le randi alkalmazásokat, keress új helyeket, ahol ismerkedhetsz, és találd meg azt a csatornát, ami a legszimpatikusabb számodra.

Maradj távol a kedvenc közös helyszíneitektől!

Illetve azoktól is, ahová a volt párod most is szívesen és rendszeresen ellátogat. Tartsd tiszteletben az ő életét és környezetét, és fedezz fel inkább új lehetőségeket.

Figyelj oda, hogyan mesélsz az exedről!

Ha képtelen vagy úgy beszélni az exedről, hogy attól ne legyél ingerült vagy szomorú, akkor valószínűleg még nem vagy túl rajta, és jobb lenne várnod az ismerkedéssel. Amíg magadban nem teszed helyre a dolgokat, és nem gyászolod meg a múltat, addig nem leszel elég nyitott és befogadó valami újra sem.

Legyél körültekintő, amikor a gyerekeidnek bemutatod az új párodat!

Egy válás nemcsak két ember életére lesz hatással, de a család és a közvetlen környezet sem mentesül alóla. A gyerekek is elszenvedik az elszakadást, hogy az életük gyökerestül fej tetejére áll, és semmi sem lesz már ugyanolyan, mint rég.

A saját érzéseidre figyelj!

Egy komoly kapcsolat után nem biztos, hogy képes leszel egy pillanat alatt újra szerelembe esni. Hagyj elég időt magadnak, élvezd a pillanatot, és ne siettesd a dolgokat. Csak engedd, hogy menjen minden a maga természetes útján.

Nem számít, hogy mi volt a válás oka, vagy éppen milyen a kapcsolatod az exeddel, az elszakadás sosem könnyű. A fenti tanácsok mentén azonban elindulhatsz egy jó úton, amelynek a végén talán a boldogság vár.