Hogyan ismerkedj a neten, ha szégyenlős vagy? 4 szuper tipp csak Neked!
2021-01-11  /  Szerző:   /   Egyéb, Randi

Te melyik csoportba tartozol? Azok közé, akik merészen belevágnak, vagy inkább azok közé, akik csak félve próbálkoznak a randizással? Az utóbbi? Ne aggódj, nem vagy egyedül!

A társkeresésben, akár online, akár nem, nem számít, hogy milyen típusú személyiség vagy. Ha szégyenlős, ha bevállalós, nem kell megváltoznod senki kedvéért, hiszen az már nem Te lennél.

Az online társkeresés viszont kifejezetten előnyös lehet a visszahúzódó szinglik számára, hiszen nagymértékben megkönnyíti a dolgukat. Hogyan vágj bele?

Olvass tovább, és ismerd meg 4 tippünket!

 

1. A bemutatkozásodban legyél őszinte!

Egy online társkereső oldalon a legfontosabb, hogy megfelelő legyen a bemutatkozásod. Írj olyat, amely jól tükrözi a személyiséged, és persze a céljaidat. Nem kell eltitkolnod azt sem, ha nehezen nyitsz vadidegenek felé, és több időre van szükséged, mielőtt bárkivel is személyesen találkoznál. Ha már az ismerkedés elején felvállalod, akkor a partnerednek megadod a lehetőséget, hogy ezt elfogadja, vagy inkább keressen mást. Neked pedig jobb is így, hiszen nem vesztegeted feleslegesen olyanra az idődet, aki nem érdemli meg.

Ezt is olvasd el! - 7 bevált technika, ami Neked is segít, ha szégyenlős vagy

2. Ne keseredj el, ha nem tetszel valakinek!

Ha a bemutatkozással megvagy, akkor bátran küldj Te is levelet a Neked tetsző társkeresőknek, hiszen semmi vesztenivalód nincs. Az emberek többségénél a szégyenlősség tulajdonképpen abból fakad, hogy nem mernek önmaguk lenni. De az online ismerkedés semmivel nem nehezebb vagy veszélyesebb, mint személyesen randizni egy bárban. Ha csak levelezel valakivel, az nem azonos egy párkapcsolattal, vagy bárminemű elköteleződéssel. Ne vedd túl komolyan, és az sem baj, ha a kevésbé előnyös oldaladat is megismeri a másik. Ha nem tetszik neki, akkor mindketten továbbléptek, és legalább megspóroltatok egy olyan személyes randit, ami úgyis kudarcba fulladt volna.

3. Irányíthatod a beszélgetést anélkül, hogy Neked kellene folyamatosan előtérben lenned.

A legtöbb ember szeret önmagáról beszélni, ugyanakkor a szégyenlős emberek általában kevesebb információt árulnak el az életükről, és sokkal lassabban nyílnak meg. Ezt a tulajdonságodat fordíthatod az előnyödre is, hiszen lehetsz Te, aki többet kérdez. Mivel így nem Neked kell folyamatosan beszélned, a partnered sem fogja azt érezni, hogy Te lennél a domináns, és ő ne jutna szóhoz. Ezért is tartják a csendesebb, visszahúzódó embereket jó hallgatóságnak, akiket tényleg érdekel, hogy mit mond a másik.

4. Ami nem megy, nem erőltesd!

Ki ne élte volna már át azt a bizonyos kínos csendet egy első randin. Amikor két ember között érezhetően nem működik a kémia, és csak arra várnak, hogy a másik elköszönjön. Az online ismerkedésnél elkerülheted ezt a kínos szituációt, hiszen, ha valakivel nem találjátok a közös hangot, akkor csak udvariasan lezárod a levelezést, és keresel más jelöltet.


Akár szégyenlős vagy, akár nem, az internetes ismerkedés megkönnyíti a dolgodat. Te döntöd el, hogy kivel és mennyit levelezel, ha pedig nincs meg az összhang köztetek, akkor is számtalan másik lehetőség marad nyitva előtted.

 

Forrás: Life.hu